Diafilmek

Biztosan a Te szívedet is elönti a boldogság, ha visszaemlékezel azokra a pillanatokra, mikor este kiválaszthattad a kedvenc diafilmedet. A besötétített szobában, összebújva olvashatta szülőnk a legszebb meséket, amíg a gép egészen forróvá nem vált. Szerencsére ma már sokkal modernebb diavetítők is elérhetők, így sokáig élvezhetitek a diafilmek adta örömöket gyermekeddel. Elevenítsétek fel együtt ezeket a csodás gyerekkori emlékeket!

YouTube video

Diafilmek gyerekeknek

A diafilm képkockák sorozata, amelyeket diavetítőn keresztül vetítenek. A diafilmezés szórakoztató módja a meseolvasásnak. A diafilmek széles választékban érhetők el kínálatunkban különböző témákban és szereplőkkel.

A diafilmek előnye, hogy vizuális és hallási élményt nyújtanak a gyerekeknek, valamint segíthetnek azoknak, akiknek nehézségeik vannak a hosszabb időn át tartó figyelem fenntartásában. A diafilmezés nagyszerű lehetőség a gyerekeknek, hogy élvezetes módon fejlődjön a koncentrációs képessége.

 Miért fontos a diafilmek olvasása a gyerekek számára? Milyen területen fejleszti a gyerekeket a diafilmek olvasása?

A diafilmezés segíti a gyerekek vizuális és hallási észlelési képességeinek fejlesztését. A diafilmek által bemutatott képek, szövegek és hangok segítenek a gyerekeknek azonosítani és megérteni a különféle vizuális és hangbeli jeleket, amelyek körülveszik őket.

A diafilmek olvasása segíthet a gyerekek nyelvi fejlődésében. A diafilmek olvasása mellett a gyermek új szavakat, kifejezéseket tanulhat meg. Kisiskolás gyermekeknél remek eszköz lehet az olvasási képességek javítására, a rövid szövegek, a betűk mérete és a diafilm tekerése izgalmasabbá teszik az olvasással töltött időt. A diafilmek olvasása, hallgatása javítja a koncentrációs képességeket és a szövegértést.

A diafilmezés segíti a gyerekek kreativitásának és képzelőerőjének fejlődését. A diafilmeken olvasott mesék, történetek, karakterek és helyszínek lehetőséget adnak a gyerekeknek arra, hogy képzeletükben megelevenedjenek a hallottak.

 Milyen idegrendszeri zavar esetén lehet kedvező hatása a diafilmeknek?

A diafilmezés hasznos lehet az idegrendszeri fejlődési problémákkal küzdő gyerekek számára.

A diafilmek használhatók a figyelemzavar esetén a koncentráció javítására, amelyek az ADHD-vel küzdő gyerekek számára problémát jelenthetnek. A színes, de nem mozgó, nem vibráló képek és az izgalmas történetek segíthetnek fenntartani a gyerekek érdeklődését és figyelmét. Az autizmussal küzdő gyerekek esetében segíthetnek a kommunikációs és szociális készségek fejlesztésében. A diafilmek által bemutatott szituációk és karakterek lehetnek olyan modell- vagy példaképek, amelyek segíthetnek az autizmussal küzdő gyerekeknek az érzelmi és társas készségeik fejlesztésében. Természetesen érdemes konzultálni szakemberrel az ilyen típusú tevékenységek megfelelő használatáról és mértékéről.

Top termékeink

Blog