Játékok

A játékok a gyerekkor fontos részét képezik, hiszen nem csak fantasztikus, felejthetetlen élményeket adnak az apróságnak és a szülőknek egyaránt, de nagyban hozzájárulnak a gyermek fejlődéséhez is. Fontos, hogy már egészen kicsi korban dobjátok fel a közös pillanatokat babajátékokkal. Ovis korban már többféle, izgalmas játékkal játszhatnak a gyerekek: megjelennek a játékautók, a készségfejlesztő játékok, az építőjátékok, fajátékok, a logikai és ügyességi játékok. A gyerekek ebben a korban imádják aszerepjátékokat, a játékfigurákat, játékbabákat. Ha pedig az egész családot be akarjátok vonni a közös időtöltésbe legkisebbektől a legidősebbig, szerezz be egy szuper társasjátékot vagy kártyajátékot.

Blog

Találd meg a legszebb magyar meséket a MESKETE-n

A MESKETE.HU az első magyar, online közösségi gyerekmese portál, ahol profi meseszerzők és amatőr, hobbi írók osztják meg saját meséiket.

Alkosd meg Te is a saját láva lámpádat – Játék teszt

Régóta vártuk, hogy végre megalkothassuk a saját láva lámpánkat. Pillanatok alatt sikerült összerakni és eljött bekapcsoltuk! A sok-sok gyöngy azonnal mozgásba lendült és elkápráztatott minket a színek kavalkádja, a díszek ritmusos tánca.

Így bátoríthatod gyermeked az olvasásra

Egy kutatás szerint a mai gyerekek ritkábban olvasnak, mint bármely korábbi generáció, és kevésbé élvezik az olvasást, mint a múltban a fiatalok. Próbáld ki ezeket a tippeket, hogy bátorítsd gyermeked az olvasásra – és remélhetőleg meg is szerettesd vele azt!