Játékok

A játékok a gyerekkor fontos részét képezik, hiszen nem csak fantasztikus, felejthetetlen élményeket adnak az apróságnak és a szülőknek egyaránt, de nagyban hozzájárulnak a gyermek fejlődéséhez is. Fontos, hogy már egészen kicsi korban dobjátok fel a közös pillanatokat babajátékokkal. Ovis korban már többféle, izgalmas játékkal játszhatnak a gyerekek: megjelennek a játékautók, a készségfejlesztő játékok, az építőjátékok, fajátékok, a logikai és ügyességi játékok. A gyerekek ebben a korban imádják aszerepjátékokat, a játékfigurákat, játékbabákat. Ha pedig az egész családot be akarjátok vonni a közös időtöltésbe legkisebbektől a legidősebbig, szerezz be egy szuper társasjátékot vagy kártyajátékot

YouTube video

Játékok gyerekeknek

A játék az egyik legfontosabb és legélvezetesebb tevékenység, amellyel a gyerekek a szabadidejüket eltölthetik. A játékok segítenek a gyerekeknek a világ felfedezésében, az érzelmek kifejezésében, az interakcióban másokkal és az élet alapvető készségeinek kialakításában. A minőségi játékok fejlesztik a gyerekek kreativitását, problémamegoldó képességét, kézügyességét és szociális készségeit. Ezek a játékok lehetnek babajátékok, építőjátékok, fajátékok, interaktív játékok, kártyajátékok, készségfejlesztő játékok, logikai játékok és társasjátékok.

A babajátékok 1 éves kor alatti csecsemőknek készültek. Ezek a játékok általában különböző színű és formájú plüssállatok, fából vagy műanyagból készült játékok, formabedobók, gyűrűtornyok. A babajátékok célja, hogy fejlesszék a csecsemők érzékszerveit, finommotorikus képességeit és ösztönözzék a szem-kéz koordinációt.

Az építőjátékokkal a gyermeked fantáziája szabadon szárnyalhat, hiszen épületeket, járműveket és különböző alkotásokat hozhatnak létre. Az építőjátékok és építőkockák használata fejleszti a térbeli gondolkodást, a kreativitást és a problémamegoldást.

A fajátékok biztonságosabbak, mint műanyag társaik, mivel nem tartalmaznak mérgező anyagokat. A fajátékok tartósabbak és hosszabb ideig használhatók, mint a műanyag játékok, így kevesebb hulladékot termelnek. A fajátékok serkentik a kreativitást, mivel a gyerekek fantáziájukat használva játszhatnak velük.

Az interaktív gyerekjátékok olyan játékok, amelyek interakcióba lépnek a gyerekekkel, és válaszolnak tevékenységeikre. Az elektronikus játékok hangot adhatnak ki, villoghatnak, mozoghatnak. Az interaktív játékok remek oktató játékok is, fejleszthetik a gyerekek kognitív és szociális képességeit, ösztönözhetik a kreativitást és a fantáziát.

A kártyajátékok könnyen megtanulhatók, szórakoztatóak. Fejlesztik a logikai gondolkodást, a memóriát. A kártyajátékok sokfélesége miatt könnyen találhatunk olyan terméket, amelyek akár különböző korosztályok számára, érdeklődési szintnek és képességeknek is megfelelőek. Az kártyajátékokkal a gyerekek megtanulhatják a szabályok betartását, a kooperációt.

A készségfejlesztő gyerekjátékok fejlesztik a gyerekek készségeit: a finom- és durva-motorikát, a szem-kéz koordinációt, a logikus és kreatív gondolkodást, valamint az együttműködési és kommunikációs képességeket. A szórakoztató és interaktív készségfejlesztő játékok a gyerekek örömére.

A logikai gyerekjátékok célja a logikai gondolkodás fejlesztése. A logikai és ügyességi játékok megoldásához a gyerekeknek logikai és kreatív gondolkodásra van szükségük. Nem csak szórakoztatnak, hanem javítják a figyelmet, a problémamegoldó képességet és az elvont gondolkodást. Segítik a gyerekek fejlesztését az olvasásban, a számolásban és az írásban is.

A társasjátékok vidám pillanatokat okozhatnak az egész család számára. A társasjátékok segítenek a gyerekeknek a szociális készségek fejlesztésében, a kommunikációban, az együttműködésben és az érzelmi intelligenciában.

A játékok fejlesztő hatásai

A játékoknak számos fejlesztő hatása van a gyerekekre. Fejleszti a kreativitást, hiszen a játékok lehetővé teszik a gyerekeknek, hogy képzeletbeli világokba repülhessenek el, ötleteljenek és megoldást találjanak problémákra. Fejleszti a térbeli gondolkodást és kézügyessége. Az építőjátékok, a készségfejlesztő és logikai játékok segítenek a gyerekeknek a térbeli gondolkodásban, a tárgyak pozícióinak és a mozgásuknak az értelmezésében és a kézügyesség fejlesztésében. A társasjátékokban különböző problémákat kell megoldaniuk, mérlegelniük, kereskedniük, tervezni és döntést kell hozniuk. A társasjátékok lehetőséget adnak az együttműködésre, a kommunikációra és fejleszti a csapatban való gondolkodást. A játékokon keresztül a gyerekek kifejezhetik az érzelmeiket. Az érzelmek megértése és kezelése fontos készség a személyes és társas kapcsolatokban való sikeres részvételhez.

Hogyan fejlesztik a játékok az idegrendszeri fejlődési problémával küzdő gyermekeket?

A játékok hasznosak lehetnek az idegrendszeri fejlődési problémákkal küzdő gyermekek számára. Szórakoztató és interaktív módon fejleszthetik azokat a készségeket, amelyekre szükségük van az idegrendszeri fejlődési problémáikkal való sikeres megbirkózáshoz.

A kockázatmentes vágó- és ragasztó játékok, a homokozó játékok és a gyurmázás segítik a finommotorikus készségek, a koordináció és az izomtónus fejlesztésében. A GONGE készségfejlesztő játékai segíthetnek a mozgásterápiában, amely a fizikai állapot javítására és az érzékelési képességek fejlesztésére összpontosít. A memóriakártyák és a szövegértési játékok segíthetnek a figyelem és a memória fejlesztésében, amelyek sok gyermek számára nehézséget okozhatnak. A társasjátékok segíthetnek a szociális készségek, az együttműködés és a kommunikáció fejlesztésében. Az éneklés, a táncolás, a rajzolás és a festés is lehetővé teszik a gyermekek számára az érzékelési és mozgási készségek fejlesztését.

A játékok a gyerekkor fontos részét képezik, hiszen nem csak fantasztikus, felejthetetlen élményeket adnak az apróságnak és a szülőknek egyaránt, de nagyban hozzájárulnak a gyermek fejlődéséhez is. Fontos, hogy már egészen kicsi korban dobjátok fel a közös pillanatokat babajátékokkal. Ovis korban már többféle, izgalmas játékkal játszhatnak a gyerekek: megjelennek a játékautók, a készségfejlesztő játékok, az építőjátékok, fajátékok, a logikai és ügyességi játékok. A gyerekek ebben a korban imádják a szerepjátékokat, a játékfigurákat, játékbabákat. Ha pedig az egész családot be akarjátok vonni a közös időtöltésbe legkisebbektől a legidősebbig, szerezz be egy szuper társasjátékot vagy kártyajátékot.

Top termékeink

Blog