8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Keress, találj, mesélj böngészősorozat – Ismerd meg!

A könyvek régóta az emberiség egyik legértékesebb kincsét képezik. A betűk sorai között elrejtett történetek, ismeretek és fantáziavilágok évezredek óta inspirálják, tanítják és szórakoztatják az olvasókat. A modern könyvkiadásban egyre újabb és izgalmasabb formákban jelennek meg a történetek. Az 1-6 éves korosztály számára az egyik legizgalmasabb és kreativitásra ösztönző, fejlesztő könyvkategória a böngésző könyvek.

 

Most megismerheted a Keress, találj, mesélj könyvsorozat világát.

A Keress, találj, mesélj könyvek varázsa

A Keress, találj, mesélj könyvek igazán különleges és interaktív módja a történetmesélésnek. Ezek a könyvek nem csak arra késztetnek, hogy olvassatok, hanem hogy felfedezzetek, gondolkodjatok és bogarásszátok a keménylapos oldalakon megjelenő helyszíneket, történeteket. Az oldalakon elterülő lenyűgöző illusztrációk és kihívások megelevenítik a történeteket és új dimenzióba helyezik az olvasást.

 

A Keress, találj, mesélj könyvek kiváló eszközök a kreativitás, a megfigyelőképesség és a problémamegoldó képességek fejlesztésére. Ahogy a kis olvasók felfedezik a tárgyakat, információkat vagy szimbólumokat, aktívan részt vesznek a cselekmény megfejtésében. Mindez stimulálja az agyat, a koncentráció, a türelem és a kitartás fejlődését eredményezi.

 

Mini Keress, találj, mesélj könyvek – a kicsiknek

A Mini Keress, találj, mesélj könyvek tökéletesek a kisebb gyermekeknek. A könyv mérete is kisebb, mint az óriás böngészőké, az oldalakon található képek kevésbé részletgazdagok. Kiváló választás, ha első böngésző könyv után kutatunk. Nézzük néhány példát a webáruház kínálatából:

 

Susanne Gernhäuser: Mini Keress, találj, mesélj! – Otthon

Ez a cuki kis könyv az otthoni környezet izgalmas részleteit mutatja be. Az olvasóknak meg kell találniuk a rejtett tárgyakat és szimbólumokat a különböző illusztrációkon, miközben szórakoztató történetekben merülnek el.

keress-talalj-meselj-otthon

 

Susanne Gernhäuser: Mini Keress, találj, mesélj! – Vásárlás

Ebben a könyvben a vásárlás élménye várja az olvasókat. A tarka és vidám oldalakon felismerhetik a különböző élelmiszereket és tárgyakat, miközben a bolti környezet valósághű képe nyújt fejlesztő és tanulságos időtöltést. A kisgyermekek megismerkedhetnek a pékséggel, az élelmiszerüzlettel. Bepillantást nyerhetnek egy cipőboltba vagy épp a gyógyszertárba.

keress-talalj-meselj-vasarls

 

Susanne Gernhäuser: Mini Keress, találj, mesélj! – Járművek

A járművek izgalmas világába repíti az olvasókat ez a könyv a legkisebb olvasókat. A könyvben a legismertebb járművek láthatók: munkagépek, kukásautó, busz, vonat, autó. A könyvben szereplő jelenetek ösztönzik a gyerkőcöket, hogy megkeressék és megnevezzék a könyvben szereplő dolgokat.

keress-talalj-meselj-jarmuvek

 

Keress, találj, mesélj nagy böngészők – A nagyobb kihívás

Ha még több kihívásra vágytok és szeretnétek elmerülni a böngészés világában, akkor a Keress, találj, mesélj nagy böngészőket vegyétek elő. Ezek a nagyméretű, keménylapos könyvek borzasztóan részletgazdagok, megszámlálhatatlan mennyiségű kép, esemény szerepel a könyv minden egyes lapján. Mindez hosszú beszélgetésekre ad lehetőséget, tökéletes eszköz a szókincs bővítésének.

 

Lássunk néhány példát különböző témákban:

 

Susanne Gernhäuser: Keress, találj, mesélj! – Évszakos nagy böngésző

Ez a könyv az évszakokat, az évszakra jellemző tevékenységeket és eseményeket mutatja be interaktív és lenyűgöző illusztrációkon keresztül. A 11 oldalon keresztül felvonultatott változatos és színes témák lehetőséget nyújtanak a kreativitás és a megfigyelőképesség fejlesztésére.

keress-talalj-meselj-evszakos-nagy-bongeszo

 

Susanne Gernhäuser: Keress, találj, mesélj! – Nyáron

A nyári szabadság és kalandok témáját feldolgozó könyv segít az olvasóknak elmerülni a vakáció hangulatában. A szórakoztató és változatos illusztrációk elkalauzolják őket a nyár legizgalmasabb pillanatain keresztül. Külön érdekesség, hogy mind a négy évszakot felfedezhetjük egy-egy különálló kötetben. Ugyanazokat a helyszíneket találjuk a könyvekben, így a gyerekek nemcsak egy könyvön belül böngészhetnek, hanem az egyes részeket összehasonlítva azt is megfigyelhetik, hogy milyen különbségek vannak az évszakok között.

keress-talalj-meselj-nyaron

 

Susanne Gernhäuser: Keress, találj, mesélj! – Mentőjárművek Böngésző

Ha a mentőjárművek világa érdekel, ez a könyv tökéletes választás. A kis olvasók megtalálhatják és megismerhetik a különböző villogó és szirénázó mentőjárműveket. A képeskönyv szélén kiemelésre került egy-egy tárgy, jármű, amelyet a gyerekeknek meg kell keresni a vonatkozó oldalon.

keress-talalj-meselj-mentojarmuvek

 

A Keress, találj, mesélj könyvek valódi érték, minden alkalommal lehetőséget ad arra, hogy újabb és újabb eseményeket, tárgyakat fedezzünk fel benne. A mesélés, a történetek szövése és a szókincsfejlesztés kitűnő eszköze ez a könyvcsalád. Biztosan mindenki megtalálja a saját érdeklődési körének megfelelő könyvet, legyen az egy mini böngésző vagy egy nagyobb kihívást kínáló kötet.

 

 

Keress, találj, mesélj! könyvek – Szakember mondja

 

A Keress, találj, mesélj! könyvekről Némethné Krizsán Szilviával, az Anyának/ tanárnak lenni JÓ Facebook oldal tulajdonosával, magyartanárral, fejlesztő pedagógussal beszélgettünk. Kíváncsian vártuk egy pedagógus véleményét ezekről a fantasztikus könyvekről.

 

A Keress, találj, mesélj! könyvek, a legelső könyvek egyike volt, amiket beszereztem a kislányomnak. A kemény lapokból álló, strapabíró könyv 2 éves kortól használható. Ellenben én már hamarabb elkezdtem neki belőle mesélni. A lap oldalán a készítők pár képet kiemeltek, azokat kellett a nagy lapon megkeresni. Nagyon részletgazdag, színes kiadványok.

 

Miért szerettétek ezeket a böngésző könyveket használni?

 

Kitűnő eszköz szókincsfejlesztéshez, hiszen tömérdek képet, tárgyat tartalmaz a könyv, amelyről végtelen mennyiségű történet szőhető. Szuperül támogatja a beszédfejlődést, kommunikációt. Egyszerűen és változatosan gyakorolható a fogalmak, tárgyak csoportosítása. Tökéletes volt a színek azonosításához, a figyelem fejlesztésére. Sőt használható az irányok, téri helyzet tanításához is: előtte, mögötte, alatta stb.

Rengeteget témakörben készült, így fiúknak, lányoknak valót egyaránt találunk megfelelőt.

 

Hogyan és mire használtátok a könyveket?

Volt, hogy egyszerűen megkértem, hogy mesélje el, mit lát a képen. Ez igazi kihívás egy kisgyerek számára.

Nemcsak a kiemelt tárgyakat kerestük meg, hanem én is választottam ki egy képről valamit, amit meg kellett keresnie. Egyre apróbb részleteket.

Memória, emlékezet fejlesztéshez is szuper. Alaposan megnézzük a képet, majd az a feladat, hogy mondja vissza, mit látott. Másik feladat lehet, hogy jegyezze meg, milyen képek szerepelnek a könyv oldalán, miket kell megkeresnie a böngészőben.

Játszottunk „keresőset”: Keress valamit, ami élő, ami piros, ami kemény, amire ülni lehet, ami ehető stb.

Nagyobbakkal úgy is használhatjuk ezeket a könyveket, hogy megkérjük arra, hogy rajzoljon le egy részletet a könyvből, vagy írj le.

keress-talalj-meselj

Ezek a könyvek segíthetnek a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt abban, hogy fejlesszék a megfigyelőképességüket, a koncentrációjukat és a kreativitásukat. Sokszor még a szülők is meglepődve tapasztalhatják, hogy mennyire nehéz képek köré történetet szőni, így nem csak a gyerkőc, hanem az ő képzeletüket is fejleszti.

 

A Keress, találj, mesélj! könyvek teljes listáját itt találod.

 

 

Ez is érdekelhet

Egy szuper helyesírást fejlesztő játék | Helyesírás mágusa

Kerekítő Évkerék | Kerekítő könyv

A mai világ kötelező játéka – az érzelmi intelligenciát fejlesztő játék

Ismerd meg a Brainbox társasjátékot

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Beszédfejlődés gyermekkorban – Mire érdemes figyelni

Hogyan fejlődik a beszéd időről időre? Mik azok a jelek, amikre érdemes felfigyelnünk? Hogyan támogassuk gyermekünk beszédfejlődését? Újszülötteknél a legfontosabb kommunikációs csatorna a testi kontaktus, mellyel különböző ingereket nyújtunk a kisbabánknak. A kisbaba egyetlen kommunikációs eszköze ilyenkor még csak a sírás és egy-két testi mozdulat, melyre az édesanyja igyekszik megfelelő választ nyújtani: dajkálja, simogatja, megeteti, […]

A játék szerepe a gyermek életében

A gyermeki játék fejlődése, állomásai, megsegítése Mi jellemzi a gyermekek játéktevékenységét? Miért fontos a játék a gyermek életében? Milyen területeket fejleszt? Mik azok az intő jelek, amikre figyelnünk kell? Hogyan segíthetjük meg szülőként a játékfejlődést? A gyermeki játék funkciói: A különböző játéktevékenység fejleszti a tájékozódást, az ismeretszerzést, a benyomások rendszerezését, segíti az élményfeldolgozást és az […]

Finommotorika fejlesztése otthon, játékosan

Hogyan segítsük szülőként gyermekünk finommotoros készségének fejlődését? A finommotorika fejlesztése nagyon fontos és már születéstől kezdve játékos formában a napi rutin része lehet. Minderről Frumné Braxa Elizabethtel, az értelmileg akadályozottak és látássérültek pedagógiája szakirányos gyógypedagógussal beszélgettünk. Miért is fontos az érintés? Azért, mert a csecsemő a születése utáni első időszakban a környezetét és az azokból […]

Agresszív gyerek | A kisgyermekkori agresszió - A kicsik nagy érzelmi kihívásai

A gyermekkori agresszió gyakori téma, mivel a kisgyermekek sokszor nehezen kezelik az érzelmeiket és a konfliktusokat. A csecsemőkorban és az óvodás korban az agresszió megjelenhet, és bár sok szülő aggódik amiatt, hogy agresszív gyerek válik csemetéjéből, emiatt, fontos megérteni, hogyan és miért jelenik meg. A kisgyermekkori agresszió kezelése és megelőzése kulcsfontosságú a gyermek egészséges fejlődéséhez […]

Mutat
Elrejt