8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Egy szuper helyesírást fejlesztő játék | Helyesírás mágusa

Helyesírás mágusa – 10 helyesírást fejlesztő játék 1 dobozban

A Helyesírás mágusa helyesírást fejlesztő játék a helyesírási készség és nyelvi kompetencia fejlesztését célozza. Hasznos lehet azoknak, akiknek a helyesírási készsége lassabban alakul, vagy akiknek a nyelvtani ismeretanyag iskolai gyakorlása kevésnek bizonyul.

A játék az alsó osztályos nyelvtani ismeretekre és készségekre épül, de aki helyesírási problémákkal küzd, annak még felső tagozatban is alkalmas lehet a gyakorlásra.

helyesiras_magusa_helyesírást_fejlesztő_játék_fejlesztem.hu

A szakember mondja – Helyesírás mágusa – 10 helyesírást fejlesztő játék 1 dobozban

Az Helyesírás mágusa – 10 helyesírást fejlesztő játék 1 dobozban társasjátékot Némethné Krizsán Szilvia magyartanár, fejlesztő pedagógus, az Anyának / tanárnak lenni JÓ Facebook oldal tulajdonosa véleményezte:

Nézzük, mit is tudunk a Helyesírás mágusa társasjátékkal gyakorolni.

  • 10 féle helyesírást, nyelvtant gyakorló játékot tartalmaz
  • Magánhangzók időtartamának differenciálása, gyakorlása
  • Szókincsbővítés
  • J/ly differenciálás
  • Mássalhangzók időtartamának gyakorlása
  • Főnév, melléknév, számnév gyakorlása
  • Mondatfajták gyakorlása
  • Számnevek fajtáinak megkülönböztetése
  • Toldalékok és helyesírásuk
  • Igekötő helyesírása

 

 

helyesiras_magusa_helyesírást_fejlesztő_játék_fejlesztem.hu

 

A doboz rengeteg eszközt, táblát, korongot, kártyát tartalmaz. Mindegyik nagyon szépen van megrajzolva, szerkesztve, írva. Van hozzá egy játékszabályzat, ami nagyon érthetően leírja mind a 10 szabályt. Aki a játszva tanulást helyezi előtérbe, annak ezt a helyesírást fejlesztő játékot kötelező beszereznie. Szívből ajánlom azoknak, akiknek nehezebben megy a nyelvtan, nagyon jó gyakorlást biztosít. Otthoni és iskolai használatra is tökéletes választás lehet. Személy szerint az tetszik a legjobban, hogy tényleg felöleli az összes nehezebb nyelvtani feladatot. Játékos formába ülteti a feladatokat, így a gyerek inkább csak játéknak, nem pedig tanulásnak fogja felfogni.

 

helyesiras_magusa_helyesírást_fejlesztő_játék_fejlesztem.hu

 

Két csoportomban is kipróbáltam a helyesírást fejlesztő játékot és nagyon tetszett nekik.

A negyedikesekkel a szófaji társast vettük elő. Gyakoroltuk az igét, főnevet, melléknevet. Igéknél a szám/ személy és az idő használatát, melléknévnél a fokozást, főnevekkel pedig a mondatalkotást.

 

helyesiras_magusa_helyesírást_fejlesztő_játék_fejlesztem.hu

 

Miután beértek a célba a táblánál folytattuk a gyakorlást.

Másodikosokkal a magánhangzók differenciálását fejlesztettük. A felfordított betűvel szavakat kellett mondaniuk, majd leírniuk. Alsó tagozatosoknak szánják, de fejlesztőre a felsős csoportjaimban is tökéletesen meg fogja állni a helyét.

helyesiras_magusa_helyesírást_fejlesztő_játék_fejlesztem.hu

 

Bátran szerezzétek be a Helyesírás mágusa – 10 helyesírást fejlesztő játék 1 dobozban társasjátékot, hogy gyermeked játszva tanulhassa meg a helyesírás és nyelvtan rejtelmeit.

Ez is érdekelhet:

A mai világ kötelező játéka – az érzelmi intelligenciát fejlesztő játék

Ismerd meg a Tökmagok Betűző kártyajátékot!

Fejleszd ovis gyermeked egy szuper összeszerelős építőjátékkal

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Beszédfejlődés gyermekkorban – Mire érdemes figyelni

Hogyan fejlődik a beszéd időről időre? Mik azok a jelek, amikre érdemes felfigyelnünk? Hogyan támogassuk gyermekünk beszédfejlődését? Újszülötteknél a legfontosabb kommunikációs csatorna a testi kontaktus, mellyel különböző ingereket nyújtunk a kisbabánknak. A kisbaba egyetlen kommunikációs eszköze ilyenkor még csak a sírás és egy-két testi mozdulat, melyre az édesanyja igyekszik megfelelő választ nyújtani: dajkálja, simogatja, megeteti, […]

A játék szerepe a gyermek életében

A gyermeki játék fejlődése, állomásai, megsegítése Mi jellemzi a gyermekek játéktevékenységét? Miért fontos a játék a gyermek életében? Milyen területeket fejleszt? Mik azok az intő jelek, amikre figyelnünk kell? Hogyan segíthetjük meg szülőként a játékfejlődést? A gyermeki játék funkciói: A különböző játéktevékenység fejleszti a tájékozódást, az ismeretszerzést, a benyomások rendszerezését, segíti az élményfeldolgozást és az […]

Finommotorika fejlesztése otthon, játékosan

Hogyan segítsük szülőként gyermekünk finommotoros készségének fejlődését? A finommotorika fejlesztése nagyon fontos és már születéstől kezdve játékos formában a napi rutin része lehet. Minderről Frumné Braxa Elizabethtel, az értelmileg akadályozottak és látássérültek pedagógiája szakirányos gyógypedagógussal beszélgettünk. Miért is fontos az érintés? Azért, mert a csecsemő a születése utáni első időszakban a környezetét és az azokból […]

Agresszív gyerek | A kisgyermekkori agresszió - A kicsik nagy érzelmi kihívásai

A gyermekkori agresszió gyakori téma, mivel a kisgyermekek sokszor nehezen kezelik az érzelmeiket és a konfliktusokat. A csecsemőkorban és az óvodás korban az agresszió megjelenhet, és bár sok szülő aggódik amiatt, hogy agresszív gyerek válik csemetéjéből, emiatt, fontos megérteni, hogyan és miért jelenik meg. A kisgyermekkori agresszió kezelése és megelőzése kulcsfontosságú a gyermek egészséges fejlődéséhez […]

Mutat
Elrejt