8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Egy szuper helyesírást fejlesztő játék | Helyesírás mágusa

Helyesírás mágusa – 10 helyesírást fejlesztő játék 1 dobozban

A Helyesírás mágusa helyesírást fejlesztő játék a helyesírási készség és nyelvi kompetencia fejlesztését célozza. Hasznos lehet azoknak, akiknek a helyesírási készsége lassabban alakul, vagy akiknek a nyelvtani ismeretanyag iskolai gyakorlása kevésnek bizonyul.

A játék az alsó osztályos nyelvtani ismeretekre és készségekre épül, de aki helyesírási problémákkal küzd, annak még felső tagozatban is alkalmas lehet a gyakorlásra.

helyesiras_magusa_helyesírást_fejlesztő_játék_fejlesztem.hu

A szakember mondja – Helyesírás mágusa – 10 helyesírást fejlesztő játék 1 dobozban

Az Helyesírás mágusa – 10 helyesírást fejlesztő játék 1 dobozban társasjátékot Némethné Krizsán Szilvia magyartanár, fejlesztő pedagógus, az Anyának / tanárnak lenni JÓ Facebook oldal tulajdonosa véleményezte:

Nézzük, mit is tudunk a Helyesírás mágusa társasjátékkal gyakorolni.

  • 10 féle helyesírást, nyelvtant gyakorló játékot tartalmaz
  • Magánhangzók időtartamának differenciálása, gyakorlása
  • Szókincsbővítés
  • J/ly differenciálás
  • Mássalhangzók időtartamának gyakorlása
  • Főnév, melléknév, számnév gyakorlása
  • Mondatfajták gyakorlása
  • Számnevek fajtáinak megkülönböztetése
  • Toldalékok és helyesírásuk
  • Igekötő helyesírása

 

 

helyesiras_magusa_helyesírást_fejlesztő_játék_fejlesztem.hu

 

A doboz rengeteg eszközt, táblát, korongot, kártyát tartalmaz. Mindegyik nagyon szépen van megrajzolva, szerkesztve, írva. Van hozzá egy játékszabályzat, ami nagyon érthetően leírja mind a 10 szabályt. Aki a játszva tanulást helyezi előtérbe, annak ezt a helyesírást fejlesztő játékot kötelező beszereznie. Szívből ajánlom azoknak, akiknek nehezebben megy a nyelvtan, nagyon jó gyakorlást biztosít. Otthoni és iskolai használatra is tökéletes választás lehet. Személy szerint az tetszik a legjobban, hogy tényleg felöleli az összes nehezebb nyelvtani feladatot. Játékos formába ülteti a feladatokat, így a gyerek inkább csak játéknak, nem pedig tanulásnak fogja felfogni.

 

helyesiras_magusa_helyesírást_fejlesztő_játék_fejlesztem.hu

 

Két csoportomban is kipróbáltam a helyesírást fejlesztő játékot és nagyon tetszett nekik.

A negyedikesekkel a szófaji társast vettük elő. Gyakoroltuk az igét, főnevet, melléknevet. Igéknél a szám/ személy és az idő használatát, melléknévnél a fokozást, főnevekkel pedig a mondatalkotást.

 

helyesiras_magusa_helyesírást_fejlesztő_játék_fejlesztem.hu

 

Miután beértek a célba a táblánál folytattuk a gyakorlást.

Másodikosokkal a magánhangzók differenciálását fejlesztettük. A felfordított betűvel szavakat kellett mondaniuk, majd leírniuk. Alsó tagozatosoknak szánják, de fejlesztőre a felsős csoportjaimban is tökéletesen meg fogja állni a helyét.

helyesiras_magusa_helyesírást_fejlesztő_játék_fejlesztem.hu

 

Bátran szerezzétek be a Helyesírás mágusa – 10 helyesírást fejlesztő játék 1 dobozban társasjátékot, hogy gyermeked játszva tanulhassa meg a helyesírás és nyelvtan rejtelmeit.

Ez is érdekelhet:

A mai világ kötelező játéka – az érzelmi intelligenciát fejlesztő játék

Ismerd meg a Tökmagok Betűző kártyajátékot!

Fejleszd ovis gyermeked egy szuper összeszerelős építőjátékkal

Mit játssz a gyermekeddel? Leghasznosabb játékok gyerekek számára

Ha a gyermekeddel való játék számodra nem jön magától, ne aggódj: nem vagy egyedül. Szakértői cikkünkből megtudhatod hogyan játssz gyerekeddel. Felgyorsult világunkban sok minden van a szülők aktuális teendőinek listáján, és a gyerekkel való játék nem mindig kerül a lista élére. Pedig a játék kiemelten fontos a gyermekek fejlődése szempontjából, és ha a szülőnek akár […]

Hogyan tanítsd meg gyermekednek a cipőfűző kötést?

Biztosan te is bőszen kötögetted kisgyermeked cipőjét, míg egyszer csak, nagycsoportos gyermekedre felnézve eszedbe jutott, hogy talán eljött az ő ideje?! Bizony, meg kell tanítanod neki a cipőfűző kötését, hisz nem leszel mindig mellette. Amúgy is már elég nagy, mi lesz majd vele a suliban, ha nem megy neki a cipőkötés? Igen ám, de hogyan […]

Fajáték gyerekeknek | Miért érdemes fajátékokkal játszani?

Tudtad, hogy rengeteg előnnyel jár az, ha egyszerű fajátékot veszel gyermekednek a csillogó-villogó elektromos játék helyett? Csodásan fejlődik a kreativitása, hisz saját fantáziája segítségével játszhat. A minőségi fajátékok strapabíróak, tartósak, akár több generációnyi gyereknek is örömet okozhatnak. A fajáték környezeti terhelésük is jóval kisebb, mint műanyag társaiknak, nem tartalmaznak nehezen lebomló összetevőket, használatukhoz nincs szükség […]

Djeco memóriajáték | Állati memória hangokkal

Szerző: Bőti Anikó – gyógypedagógus – 2023.02.24 Néhány szó a Djeco-ról Ha a Djeco játékokra gondolok, akkor mindig festmények, kiállító termek, múzeumok jutnak eszembe… Nem is csoda, hiszen a játékgyártónál híres grafikusok és művészek dolgoznak azon, hogy ilyen különleges élményt nyújtsanak a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Akinek felkeltette az érdeklődését azoknak megsúgom, hogy a […]

Mutat
Elrejt