8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Ismerd meg a Brainbox társasjátékot

A Brainbox egy szórakoztató memóriajáték, amelynek célja, hogy a kártyán látható információk közül minél többet megjegyezzünk 10 másodperc alatt. A játék remekül fejleszti a memóriát, hiszen a gyerkőcöknek és persze nekünk is a játékszabályok mellett a kártyákon lévő képek összes részletére is emlékezniük kell.

 

Hogyan játsszunk a Brainbox társasjátékkal?

Többféle témában találunk a piacon Brainbox társasjátékot úgy, mint állatok, városok, számolás, sportág stb. Válaszd ki a számotokra legérdekesebbet és kezdődhet a játék!

Húzz egy kártyát a pakliból, nézd meg alaposan! De vigyázz! A homokórán pillanatok alatt lepereg a homok és már le is telt a rendelkezésre álló 10 másodperc. Fordítsd le a kártyát, dobj a dobókockával és válaszolj helyesen a dobott szám szerinti kérdésre. Ha helyesen válaszoltál, megnyerted a kártyát, ha tévedtél, vissza kell raknod a kártyát a dobozba. A játék célja, hogy minél több kártyát megszerezzünk.

brainbox társasjáték

Milyen készségeket fejleszt a Brainbox?

A Brainbox társasjátékkal játszva fejlődhet gyermekünk. A Brainbox családi társasjáték fejleszti

  • a memóriát és a koncentrációs képességet.
  • Szórakoztató módon tanulhat gyermekünk és mi magunk is.
  • Megtanulhatja az érzelmei kezelését a vereség és a győzelem által.
  • Új módszerekkel tanulhat gyermeked, amely nem csak a tudását, hanem a szókincsét is bővíti.
  • A közös játék erősíti a családi köteléket, szorosabbá fűzi a szülő-gyermek viszony, kommunikációra ösztönöz.

 

Brainbox – Az első számok

A Brainbox – Az első számok társasjáték során a gyerekeknek kártyákat kell kihúznia a dobozból, amelyeken különböző mennyiségű állatok, növények és tárgyak láthatók. Húzzatok egy kártyát, beszéljétek meg, hogy mit láthattok rajta. Ha letelt az idő, fordítsd meg a kártyát és válaszolj helyesen a kérdésre: Mennyit látsz a kártyán az adott dologból? A BrainBox – Az első számok társasjátékkal a kis ovisok könnyedén megtanulhatnak számolni, a későbbiekben pedig az összeadást is gyakorolhatják. Ha helyesen válaszoltál, akkor megtarthatod a kártyát. Ha hibáztál, akkor rakd vissza a dobozba a kártyát. Az nyer, aki a legtöbb kártyát összegyűjti!

A praktikus csomagolásnak köszönhetően kis helyet foglal, könnyedén magatokkal vihetitek utazáskor is. A játék 70%-ban újrahasznosított anyagokból készült.

 

Szakemberünk, Némethné Krizsán Szilvia tanárnő, az Anyának/tanárnak lenni JÓ tulajdonosa és kislánya tesztelték a Brainbox – Az első számok társasjátékot.

„Adélt egyre jobban érdekli a számok világa. Ezért is gondoltam, hogy beszerzek neki egy ilyen Brainboxot. A társasjáték kifejezetten óvodásoknak készült, de első osztályosoknak is használható még, főleg fejlesztő foglalkozásokon.

Szép és igényes kidolgozású, színes, ami megragadja a gyerekek figyelmét. Aranyos rajzok vannak rajta. Kemény kartonból készült, így tartós, nem fog pár használat után elszakadni, meghajlani. Nemcsak a számokat tudjuk vele megtanítani, hanem szókincsbővítésre is alkalmas, ugyanis állatok, növények, tárgyak kategóriában is többféle figurát találhatunk.

brainbox társasjáték brainbox első számok

A játék menete rendkívül egyszerű. Az egyik oldalon található 3 ábra, 3 számmal. Ezeket alaposan meg kell néznie a gyermeknek, majd a kártyát megfordítva már csak a 3 ábra látható, számok nélkül. Most fel kell idéznie, melyik képhez, melyik szám volt hozzárendelve.

Olyan kártyát is találunk a dobozban, ahol szám és mennyiség található. Így játékosan fejlesztjük a gyerek figyelmét, memóriáját, szám – és mennyiség fogalmát, aktív szókincsét, színek gyakorlását.

Ha már a számok és mennyiségek ismerete jól megy, az összeadás is gyakorolható vele

A képekről mesélni is lehet, így mondatalkotás, forgalombővítés, kommunikáció fejlesztéséhez is tökéletes.

 

Brainbox – Az első számok társasjátékot itt tudod megvásárolni.

 

Brainbox – Bogyó és Babóca

A Brainbox Bogyó és Babóca játékkal feleleveníthetitek a kisgyerkőcök kedvenc meséjének történetét. Húzz egy kártyát, nézd meg nagyon alaposan! Ha letelt a 10 másodperc, akkor válaszolj helyesen a dobókockával dobott szám szerinti kérdésre. Nem lesz egyszerű dolgod, hiszen jó kis kihívást jelent ez a játék. Bogyó sála csíkos vagy pöttyös mintájú? Ha jó megfigyelő vagy és helyesen válaszolsz, akkor te zsebelheted be a legtöbb kártyát és megnyered a játékot!

Brainbox – Bogyó és Babóca társasjátékot itt tudod megvásárolni.

brainbox társasjáték brainbox bogyo es baboca

Brainbox Magyarország

Ki tervezte az Országház épületét? Hány hajót látsz a Dunán?…

Játszatok a BrainBox – Magyarország társasjátékkal és válaszolj hasonló, izgalmas kérdésekre. A Brainbox Magyarország kiadása segít a gyerekeknek megismerkedni Magyarország nevezetességeivel, épületeivel, látványosságaival úgy, hogy közben fejleszti a vizuális memóriát. Bővítsétek játszva a hazánkról szerzett ismereteket.

Brainbox – Magyarország társasjátékot itt tudod megvásárolni.

brainbox társasjátékok brainbox magyarorszag

 

Brainbox Harry Potter

Idézzétek fel a Harry Potter regényekből készült filmek legjobb pillanatait. Figyeld meg jól a kártyákat és válaszolj helyesen a kérdésekre! A gyönyörű grafikával készült kártyák élénk színei és részletgazdag képei elvarázsolják a kicsiket és nagyokat! Játszatok ezekkel a csodás kártyákkal, amelyek a Harry Potter filmek jeleneteit, szereplőit, történéseit és idézeteket is tartalmaznak.

Brainbox – Harry Potter társasjátékot itt tudod megvásárolni.

brainbox társasjátékok brainbox harry potter

További Brainbox társasjátékokat itt találsz.

 

YouTube video

Ez is érdekelhet

Kensho társasjáték ajánló

Harry Potter – Tudtad-e?

Djeco memóriajáték | Állati memória hangokkal

MONO Kártyajáték – Oviban is kipróbáltuk!

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ünnepre hangolódás | Illatok, fények és emlékek

Egy mókuskerék az életünk. Egész évben rohanunk. A munkahelyre, az oviba, bevásárolni. Folytonosan hajszoljuk önmagunkat. Mindig új célokat kitűzve szeretnénk […]

Játékok gyerekeknek | Tippek nem csak a téli szünetre

Bőti Anikó gyógypedagógus pár izgalmas játékot mutat be, amivel nem csak a szórakozás, hanem a fejlődés is garantált. Játékok gyerekenek […]

Hangos könyvek | A gyermekfejlődés varázslatos eszközei

A modern technológia által kínált újabb és hatékonyabb módokon felfedezzük a tudást és szórakozást, a hangmodulos könyvek egyre inkább előtérbe […]

Mesevilág | Egy ovis mesés napirendje

Korán reggel ébredtem, nyitós vagyok, a héten Én fogadom a korán érkező gyerekeket. Egy átlagos nap ez is. Gyorsan összekészülődöm. Már […]

A gyermeki kíváncsiság | 5 tipp, hogy tartsd fent az érdeklődést

A kíváncsiság és az életen át tartó tanulás fejlesztése gyermekeinkben nem csak az iskolai teljesítményüket javítja, hanem hosszú távon is […]

Rugalmasság fejlesztése gyermekünknél

A modern világ gyors változásokkal és kihívásokkal teli, így elengedhetetlen, hogy gyermekeink rugalmasak legyenek az élet minden területén. A rugalmasság […]

Iskolakezdés | Mire van szüksége az első osztályba induló gyereknek?

Az iskolakezdés izgalmas időszak mind a gyermek, mind a szülők számára. Az első osztály megkezdése igazi mérföldkő, amely új lehetőségekkel és kihívásokkal jár. Gyermekednek szüksége van a megfelelő felkészültségre és eszközökre ahhoz, hogy sikeresen indulhasson el az iskolába vezető úton. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mire van szüksége az első osztályba, iskolába készülő gyereknek. Nem csak a megfelelő környezet kialakítása meghatározó, hanem az érzelmi támogatás is meghatározó szerepet játszik ebben az időszakban.

Kreatív benti játékok gyerekeknek az esős napokra

Abban bizonyára mindannyian egyetértünk, hogy az esős nyári napok kihívást jelentenek a kisgyerekes szülők számára. Hiszen szeretnénk, hogy az állandóan pörgő gyermekeket számukra megfelelő módon, aktívan kössük le a négy fal között is. És persze… az se hátrány, ha a TV és a váza is egyben megéli a nap végét. Szerencsére a számos olyan tevékenység van, amelyekkel szórakoztató és fejlesztő módon tölthetitek el ezeket az esős órákat. Ebben a cikkben bemutatunk néhány kreatív és játékos beltéri elfoglaltságot, amelyek garantáltan lekötik és örömteli pillanatokat szereznek a kisgyerekeknek és az anyukáknak egyaránt.

Mutat
Elrejt