8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Kreatív benti játékok gyerekeknek az esős napokra

Abban bizonyára mindannyian egyetértünk, hogy az esős nyári napok kihívást jelentenek a kisgyerekes szülők számára. Hiszen szeretnénk, hogy az állandóan pörgő gyermekeket számukra megfelelő módon, aktívan kössük le a négy fal között is. És persze… az se hátrány, ha a TV és a váza is egyben megéli a nap végét. Szerencsére a számos olyan tevékenység van, amelyekkel szórakoztató és fejlesztő módon tölthetitek el ezeket az esős órákat. Az ebben a cikkben bemutatott benti játékok gyerekeknek és szüleiknek számos örömteli pillanatot szerezhetnek és garantáltan lekötnek mindannyiótokat.

 

Konyhai Kalandok

Az esős napok tökéletes alkalmat kínálnak arra, hogy a konyhában alkossatok. Hozz létre egy mini szakácsiskolát otthon, és főzzetek-sütögessetek együtt finomságokat. Készíthettek sajtos pogácsákat, egyszerű muffinokat vagy akár házi pizzát is. A főzés és sütés nemcsak szórakoztató, hanem óriási kihívás is. Az otthoni főzőcskézés remek benti játék gyerekeknek és neked is! Az otthoni főzőcskézéshez jól jöhet Cófli receptes böngészője.

sutes-fozes-gyerekkel

 

Otthoni Piknik

Ha az időjárás nem teszi lehetővé a kültéri piknikezést, akkor rendezzetek óriási dínom-dánomot a nappaliban vagy a gyerekszobában. Terítsétek ki a piknik takarót, és tálaljátok a korábban, közösen elkészített süteményt, pizzát. Természetesen, mindig jól esik egy finom limonádé, amihez nincs másra szükségetek, mint sok-sok citromra, eperre, áfonyára vagy más kedvenc gyümölcsre. Jöhet néhány jégkocka, egy kis szörp vagy cukor kell és már lehet is szürcsölni a frissítő finomságot.

otthoni piknik

 

Benti játékok gyerekeknek

Az ügyességi játékok remekül fejlesztik a gyermek koordinációját és figyelmét. Az otthoni piknikből megmaradt poharakkal, üvegekkel egyszerű célbadobós játékokat is játszhattok. Helyezzétek távolabb őket, egymás mellé vagy mögé, sőt várat is építhettek belőle. Fogjatok egy labdát, kisebb plüss játékot és kezdődhet a célba dobás! Ezután játsszatok egy másik fajta célbadobós játékot. Fordítsátok meg a poharat, keressetek egy kisebb labdát, ping pongot, gombot stb. amellyel bele kell találnotok a poharatokba (Vigyázat! Anyaság előtti beer pong emlékek feltörhetnek 😊 ).

Ki ne szeretne ugróiskolázni? Jöjjön hát egy új, még izgalmasabb verzió! (Forrás: A Mosoly Háza) Rajzoljátok körbe a kezeteket és lábatokat sok-sok nyomtató papírra. Pillanatok alatt egy nagyon egyszerű, de minden területet fejlesztő játékot készíthettek. Ez a kezes-lábas ugróiskola! Rakjátok le különböző módon a különböző végtagokat: először a két tappancsot és a két kezet, majd másik sorrendben a két lábat és egy kezet, majd fordítva. Folytassátok a ragasztást addig, míg el nem értétek a kívánt pálya hosszt. Most pedig kezdődhet az ugrálás a lakásban!

kezes-labas-ugroiskola

Forrás: A Mosoly Háza

 

Remek elfoglaltság lehet a levegőre száradó gyurmákból alkotni, száradás után pedig történetet szőni róluk. Korábbi cikkünkben található receptből, pedig otthon, a gyerekekkel is alkothattok.

 

Kézműves Kalandok

A kézműves projektek kitűnő módjai annak, hogy a gyermekek kifejezzék a kreativitásukat és fejlesszék finommotoros képességeiket. Egy egyszerű és szórakoztató DIY tevékenység például, hogy papírból állatokat, épületeket alkottok. Ehhez csak néhány színes papírlapra, ragasztóra, ollóra és filctollra lesz szükség. Segíts a gyerekeknek kivágni és összeragasztani az állatok formáit, majd díszítsék fel őket kedvenc mintáikkal és színeikkel. Ha úgy érzed nem vagy elég kreatív ehhez, szerezz be hozzá egy könyvet, vagy néhány szuper foglalkoztató füzetet.

 

Akár készíthettek egy szuper memória játékot is. Vegyetek elő egy nagy lapot, osszátok fel egyenlő részekre és rajzoljátok rá a kedvenc gyümölcseiteket, édességet, játékok, tárgyat. Mindenből kettőt! Vágjátok ki és már kezdődhet is a játék.

 

Családi Színház

Készítsétek elő a színpadot és rendezzetek otthon egy családi színházi előadást. Engedjétek szabadjára a képzeleteteket, hozzatok létre karaktereket, és próbáljátok meg eljátszani a kedvenc mesétek történetét. A családi színház nemcsak szórakoztató, de segít a gyermekeknek fejleszteni a szókincsüket és az előadókészségüket is.

 

Ezek az egyszerű benti játékok számtalan előnnyel járhatnak mindannyiótok számára és sok-sok vidám pillanatot okozhatnak. A kreatív tevékenységek segítik a gyermekek kreativitásának és önkifejezésének fejlődését, miközben a finommotoros képességeiket is fejlesztik. A konyhai kalandok megtanítják a gyerekeknek a főzés és sütés alapjait, emellett remek alkalom arra, hogy az egészséges étkezési szokásokról beszélgessetek.

A beltéri ügyességi játékok fejlesztik az ügyességet, a logikai gondolkodást és a problémamegoldó képességeket. Az otthoni piknik és a családi színház olyan élményeket nyújtanak, amelyek a családtagok közötti köteléket erősítik és emlékezetessé teszik az együtt töltött időt.

Ne feledd! Bármelyik esős napot izgalmassá és élménydússá tehetitek egy kis kreativitással!  Használjátok ki ezeket az ötleteket, hogy még több boldog pillanatot és emléket szerezzetek a családdal való együtt töltött időből!

 

Ez is érdekelhet

Gyurmázás: Egy fejlesztő tevékenység, melyet a gyerekek és édesanyák is imádnak

Hogyan foglald le gyermeked a nyári szünetben?

Irány az óvoda! Az elválás és a zene kapcsolata 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Hangos könyvek | A gyermekfejlődés varázslatos eszközei

A modern technológia által kínált újabb és hatékonyabb módokon felfedezzük a tudást és szórakozást, a hangmodulos könyvek egyre inkább előtérbe kerülnek. Azonban a hangos könyvek nem csak kiváló szórakozást nyújtanak, hanem rendkívül pozitív hatásokkal is járhatnak az egyéni fejlődésre és tanulásra nézve. Frumné Braxa Elizabeth górcső alá vette néhány hangmodulos könyvünket, melyeket nagy szeretettel ajánl […]

Mesevilág | Egy ovis mesés napirendje

Korán reggel ébredtem, nyitós vagyok, a héten Én fogadom a korán érkező gyerekeket. Egy átlagos nap ez is. Gyorsan összekészülődöm. Már már rutinszerűen. Előző este kigondoltam mit vegyek fel. Jó és rosszidő esetére is készültem. Első jó tanácsom szülőknek: Válasszanak ki együtt este olyan ruhát  gyermekeikkel, amit az másnap örömmel, vitatkozás nélkül vesz fel. Kukkantsunk rá az […]

A gyermeki kíváncsiság | 5 tipp, hogy tartsd fent az érdeklődést

A kíváncsiság és az életen át tartó tanulás fejlesztése gyermekeinkben nem csak az iskolai teljesítményüket javítja, hanem hosszú távon is segíti őket abban, hogy nyitott szemmel és felfedező szellemmel járják végig az életüket. Természetes dolog a gyermeki kíváncsiság, és gyakran azt tapasztaljuk, hogy gyerekeink mindenre kíváncsiak a körülöttük lévő világgal kapcsolatban. A gyermeki kíváncsiság fontos […]

Rugalmasság fejlesztése gyermekünknél

A modern világ gyors változásokkal és kihívásokkal teli, így elengedhetetlen, hogy gyermekeink rugalmasak legyenek az élet minden területén. A rugalmasság lehetővé teszi számukra, hogy alkalmazkodjanak a változásokhoz és megtanulják, hogyan álljanak helyt az élet kihívásaival szemben. Hogyan fejleszthetjük ezt az értékes tulajdonságot gyermekeinkben, és miért olyan fontos a jövőjük szempontjából?   Mi is az a […]

Iskolakezdés | Mire van szüksége az első osztályba induló gyereknek?

Az iskolakezdés izgalmas időszak mind a gyermek, mind a szülők számára. Az első osztály megkezdése igazi mérföldkő, amely új lehetőségekkel és kihívásokkal jár. Gyermekednek szüksége van a megfelelő felkészültségre és eszközökre ahhoz, hogy sikeresen indulhasson el az iskolába vezető úton. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mire van szüksége az első osztályba, iskolába készülő gyereknek. Nem csak a megfelelő környezet kialakítása meghatározó, hanem az érzelmi támogatás is meghatározó szerepet játszik ebben az időszakban.

Kreatív benti játékok gyerekeknek az esős napokra

Abban bizonyára mindannyian egyetértünk, hogy az esős nyári napok kihívást jelentenek a kisgyerekes szülők számára. Hiszen szeretnénk, hogy az állandóan pörgő gyermekeket számukra megfelelő módon, aktívan kössük le a négy fal között is. És persze… az se hátrány, ha a TV és a váza is egyben megéli a nap végét. Szerencsére a számos olyan tevékenység van, amelyekkel szórakoztató és fejlesztő módon tölthetitek el ezeket az esős órákat. Ebben a cikkben bemutatunk néhány kreatív és játékos beltéri elfoglaltságot, amelyek garantáltan lekötik és örömteli pillanatokat szereznek a kisgyerekeknek és az anyukáknak egyaránt.

Az érzékenyítés fontossága | Hogyan támogathatjuk gyermekünket az érzelmek kezelésében?

Az otthoni, biztonságos környezet az a hely, ahol a gyermekek az első és legfontosabb érzelmi tapasztalataikat szerzik. Az érzékenyítésnek kiemelt szerepe van abban, hogy segítsük a gyermekeket az érzelmek megértésében és kezelésében. Lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy megismerjék és megértsék egymás érzéseit a nehéz élethelyzetekben. Ebben a cikkben felfedezzük, hogyan kezelhetjük otthoni és intézményi keretek között a csúfolódást, az örökbefogadást, a szülők válását, a testvér születését és a félelmet. A bejegyzésben számos könyvajánlót is találsz, amely segíthet a téma otthoni feldolgozásában.

Gyurmázás: Egy fejlesztő tevékenység, melyet a gyerekek és édesanyák is imádnak

A gyurmázás egy igazi időtlen játék, melyet réges-régóta gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek. Ez a kreatív tevékenység nem csak szórakoztató, de számos fejlesztő hatással is rendelkezik a gyermekek számára. Ebben a cikkben megismerheted a gyurmázás fejlesztő hatásait, felfedezzük, hogy milyen életkorban érdemes megismertetni a gyerkőcöt ezzel a tevékenységgel, miért szeretnek a gyerekek gyurmázni.

Mutat
Elrejt