8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Djeco Little társasjátékok

 

A Djeco Little sorozat társasjátékait a 2,5-5 éves korosztály számára tervezték. A kollekció játékai nagyon egyszerű szabályok alapján játszhatók, vicces, állatos grafikájúak és rövid játékidejűek.

A szabályok egyszerűsége miatt a sorozat bármelyike első társasjátéknak is tökéletes választás. A játék fejleszti a figyelmet és a szabálytudatot is, így egyaránt szórakoztató és hasznos elfoglaltság lehet a gyerekeknek. A játékok átlagos időtartama 10 perc, ami tökéletes a kisgyermekek számára, hiszen ennyi ideig valóban képesek figyelni. A Djeco Little sorozat társasai nem csak szórakoztatóak, hanem remek fejlesztő játékok is egyben.  Az első olyan játéka lehet kisgyermekednek, amely kihívásokkal teli, megismerheti vele a társasjátékozás világát, megtanulhatja, hogyan kell együtt játszani, nyerni és veszíteni.

 

Djeco – Little action – Egy kis cselekvés ügyességi társasjáték

A dzsungel állatai különös feladatokat adnak számotokra ebben az ügyességi társasjátékban. A játékos egy kártyát felfordít az asztalon úgy, hogy mindenki lássa, majd meg kell próbálnia végrehajtani a rajta látható feladatot. A feladat lehet: állatok egymásra helyezése, célba dobás, fejtetőn egyensúlyozás, magasba dobálás stb. Ha sikerül teljesíteni a feladatot, akkor a játékos kap egy érmet és a következő játékos húz lapot. Az nyer, akinek a legtöbb érmét sikerült összegyűjtenie.

djeco-little-action-tarsasjatek

 

Djeco – Little observation – Egy kis megfigyelés

Lepkefogó társasjáték, amelyben neked kell a leggyorsabbnak lenni. Megfigyelőképességet és gyorsaságot fejlesztő első társasjáték, melyben a játékosok versenyeznek egymással. Dobj a színes oldalú dobókockával és találd meg Te leggyorsabban a dobott színkombinációnak megfelelő pillagót. Aki a legügyesebb volt, egy korongot kap, a lepke visszakerül az asztalra, így az újra játékba kerül. Az nyer, aki leghamarabb gyűjt össze 5 db korongot.

Djeco - Little observation

 

Djeco – Little Circuit – Színlépegetős társasjáték

Menj végig az állatkákkal a pályán és érj elsőként célba! Dobj a dobókockával és lépj a megfelelő színre. Ha méhecskét dobtál, sajnos nincs szerencséd, nem léphetsz tovább. Nagyon egyszerű, színlépegetős társasjáték kicsiknek, amelyhez nem szükséges a számok ismerete.

djeco Little-circuit

 

Djeco – Little Coopération – Állatmentő kooperációs társasjáték

Juttasd el az állatkákat a hídon át a jégkunyhóba mielőtt elolvadna a jégtábla. Tündéri kezdő kooperatív társasjáték kicsiknek.

Helyezzük az állatokat a jégtáblára, majd messzebb tegyétek le a jégkunyhót. A kettő közé pedig állítsátok fel a jégoszlopokon álló hidacskát. Dobj a dobókockával és teljesítsd a feladatot. Ha hidat dobtál, lépj fel az állatkával a hídra. Ha iglut dobtál, az állatkád sikeresen megmenekült.  valamivel messzebb rakjuk le a jégkunyhót és a kettő közé állítsuk fel a jégoszlopokon álló hidat. De! Ha jégkockákat dobtál, akkor a híd egyik tartóoszlopát óvatosan ki kell venni a híd alól. Mivel ez egy közös, kooperatív játék, beszéljétek meg, hogy melyik oszlopot távolítsátok el. Ha az összes állatka átért az igluba, mielőtt a híd összedől akkor nyertetek!

little-cooperation

 

Djeco – Little collect – Egy kis gyűjtögetés

Little collect Nyuszi ül a fűben gyűjtögetős társasjáték a legkisebbeknek. A kihúzott kártyalapokon egy-egy rajzos utasítás található, hogy mit tegyen a gyerkőc a játéktáblájára: répát, borsót, vagy nyuszit. De vigyázat, mert ha jön a róka-lap, bizony elvisz egy nyuszit! A játék nyertese az lesz, aki először összegyűjt 3 nyuszit, 3 répát és 3 borsót. Egy igazán egyszerű szabályú játék, így első társasjátéknak is kiváló, mely fejleszti a figyelmet és a szabálytudatot.

 

little collect

A Little sorozat Egy kis gyűjtögetés társasjátékáról Bőti Anikó gyógypedagógussal beszélgettünk.

„Tapasztalatból tudom, hogy a DJECO játékokkal nem lehet mellé nyúlni. Nincs rossz választás, és teljesen biztosak lehetünk benne, hogy szépen kidolgozott, esztétikus és rendkívül tartós játékot kapunk. Ár-érték arányban is az egyik legjobb választás.

Gyógypedagógusként és anyaként is nagyon szeretem azokat az eszközöket, amik rávezetnek a közös játék örömére, a szabályok felismerésére, a várakozás megtapasztalására már egészen kicsi kortól. Ráadásul ez a játék eltérő és tipikus fejlődésmenetű gyermekek esetében is könnyen alkalmazható, mivel a kártyák és a társas alaplapja is egyértelműen jelzi, hogy mik a feladatok és a szabályok.„

djeco little collect

 

Milyen tapasztalatokat szereztél a Djeco – Egy kis gyűjtögetés játékról?

„Ezt a LITTLE COLLECT –Nyuszi ül a fűben játékot a gyártó a 2-5 éves korosztálynak dolgozta ki. Ez az életkori behatárolás eleinte kicsit furcsa lehet, hiszen gondolhatjuk, hogy hogyan lesz érdekes egy 5 éves gyermeknek az a játék, amit már egy 2 éves is tud játszani, de nem fognak csalódni! Még felnőttként is izgalmas és szórakoztató. A játékidő mindössze 10-15 perc, ami pont elég egy esti közös tevékenységhez még a vacsora előtti időszakban.

A szabály könnyen érthető, és ami szakemberként nagyon tetszik, hogy figyelembe veszi a kicsik matematikai képességeit is, nem vár el olyan tudást, ami még ebben az életkorban nem releváns. Nincs dobókocka, a gyerekeknek csak húzniuk kell a kártyák közül, és máris látják, hogy mi a teendő.

djeco little collect

Azért finoman rávezeti a gyerekeket a szabályokra, és az egyszerű ok-okozati összefüggések felismerésére is. Például, ha olyan kártyát húzunk, amin egy borsót evő nyuszi van, akkor nyuszi figurát csak akkor kaphatunk, ha van már a táblánkon borsó.

Mindeközben a játékban ott van a kudarc, a veszteség megtapasztalásának lehetősége is a róka „személyében”, hiszen ha ezt a kártyát húzzuk ki, akkor egy nyuszit vissza kell tennünk. A gyerekeknek sokszor nehéz az elengedés egy-egy ilyen helyzetben, itt azonban mindössze két róka kártya van a pakliban, így a kicsik is könnyebben elfogadják ezt a helyzetet, ráadásul látják, hogy akár már a következő húzásnál visszaszerezhetik a nyulat. Az győz, akinek a tábláján leghamarabb összegyűlik a 3 borsó, 3 répa és a 3 nyuszi figura.”

djeco-little-collect

Kinek ajánlanád ezt a kisgyermekeknek szóló társasjátékot?

„Bátran ajánlom ezt a játékot azoknak a családoknak, akiknek tényleg csak 10-15 percük van munka után leülni a gyerekekkel játszani. Azoknak, akik szeretnénk már az egészen kicsi gyermeküket bevezetni a közös játék élményébe. Nem fognak csalódni, felnőttként is izgalmas, megunhatatlan társas.

Az intézmények számára is egy tökéletes választás, hiszen egy-két alkalom után a gyerekek már maguktól is tudnak tevékenykedni vele, így nem is kell a felnőtt irányítása hozzá. Megtapasztalhatják a sikereket és olyakor a veszteséget is általa. „

 

Ismerd meg a játékszabályokat és a társasjátékot:

 

Djeco Little sorozat társasjátékok és kártyajátékok >>

 

Ez is érdekelhet

Djeco memóriajáték | Állati memória hangokkal

Kerekítő Évkerék | Kerekítő könyv

Ismertessük meg gyermekünkkel az órát | Óra tanulása gyerekeknek

 

 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Keress, találj, mesélj böngészősorozat – Ismerd meg!

A könyvek régóta az emberiség egyik legértékesebb kincsét képezik. A betűk sorai között elrejtett történetek, ismeretek és fantáziavilágok évezredek óta inspirálják, tanítják és szórakoztatják az olvasókat. A modern könyvkiadásban egyre újabb és izgalmasabb formákban jelennek meg a történetek. Az 1-6 éves korosztály számára az egyik legizgalmasabb és kreativitásra ösztönző, fejlesztő könyvkategória a böngésző könyvek.   […]

Íme a Gonge rugalmas karika | Ismerd meg

Ahogy arról korábbi bejegyzéseinkben is olvashattál, a Gonge mozgásfejlesztő eszközei, például az egyensúlyozó tölcsér, a lépőkő vagy éppen a rugalmas karika készletek nem csak intézményi felhasználásra alkalmasak. Ezek a termékek remekül kiegészíthetik az otthoni mozgásos játékokat, hiszen csodásan fejleszthetik a kognitív, érzelmi és fizikai képességeiket is.   Mi az a Gonge rugalmas készségfejlesztő karika? A […]

Irány az óvoda! Az elválás és a zene kapcsolata 

Az elválás megnyugtató eszköze a zene Az elválás kihívásokkal teli időszak lehet mind a szülők, mind a gyermekek számára. Az óvodába való beilleszkedés ideje különösen érzékeny lehet, mivel a kicsiknek meg kell birkózniuk az otthoni biztonság megszűnésének érzésével. Azonban a zene ereje olyan eszközt kínálhat, amely megkönnyíti az átmenetet és segíthet leküzdeni az elválás okozta […]

Hogyan szoktassuk le gyermekünket a pelenka használatáról?

Szobatisztaságra nevelés   A szobatisztaságra nevelés napjainkban igencsak kihívás elé állíthatja a szülőket. Hiszen a mai pelenkák szuper komfortosak, nagyon nedvszívóak így a gyermeket sokkal kevésbé zavarja a koszos pelenka, mint korábban. A komfortosság és a kényelem így kitolhatja a szobatisztává válás időszakát. Kecskemétiné Ujvári Hajnalka óvodapedagógus tanácsai szobatisztuló kisgyermekek szüleinek.   Hogyan érdemes belevágni […]

Mutat
Elrejt