8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Térbeli mesekönyvek – csoda a gyermeki agynak

Mindannyiunknak van kedvenc meséje, amelyet gyermekkorában milliószor olvastak el a szülei. Az édes emlékek, az összebújás, a közösen eltöltött szívet melengető pillanatok gyermekkorunk meghatározó egységei.

 

A mesék pszichológiája

A mesehallgatás a kisgyermekek életének fontos és befolyásoló része. Talán nem is gondolnánk arra, hogy ezeknek a közös pillanatoknak egész életünkre hatása van. Az esti mese ideje alatt a gyermek teste jóléti állapotban van – a vacsorázás utáni teltségérzet, az esti fürdés utáni frissesség miatt. A minket körülvevő környezet nyugodt, csendes, elsötétedő. Az esti mese hallgatása közben a testi kontakt, a szoros összebújás, simogatás jellemző, amely erősíti az „ősbizalmat” a gyermekben.

A térbeli könyvek használatával ez a kapcsolódás még erősebb lesz, hisz a gyermeknek és szülőnek még szorosabban kell egymáshoz húzódnia, hogy mindketten ugyanazt lássák. A gyermekeket bizonyára hosszasan leköti a mozgatható részek kipróbálása, így válik még izgalmasabbá és valóságosabbá a hallott történet. A térbeli mesekönyvek erőteljesen lekötik a figyelmüket, ezáltal fejlődik a koncentráló képesség. Mivel ezek a pop-up könyvek jóval kevesebb oldalból állnak, mint a nem térbeli társai, lehetőségünk lesz minden oldal után átbeszélni a látottakat és a hallottakat.

Térbeli mesekönyvek – csoda a gyermeki agynak - fejlesztem.hu

Klasszikus TÉRBELI mesék

A farkas és a hét kecskegida – 3D mese – Klasszikus Térbeli mesekönyv

Volt egyszer egy hófehér kecskemama, aki egy napon magára hagyta hét kecskegidáját. Az ordas farkas addig ólálkodott a ház körül, míg sikerült túljárnia a kölykök eszén, és az összes gidát felfalta. Vagy mégsem? Vajon kecskemama megtalálja legkisebb gyermekét? És meg tudják menteni a többi kecskegidát? A legismertebb népmesék a világhírű cseh grafikus, Vojtěch Kubašta különleges hangulatú háromdimenziós mese könyveiben születtek újjá közel hatvan éve, és azóta több nemzedék kedvencévé váltak.

farkas és a hét kecskegida térbeli 3D pop up mesekönyv - fejlesztem.hu

Hófehérke és a hét törpe – 3D mese – Klasszikus Térbeli mesekönyv

Hófehérke a gonosz királynő ítélete elől menekülve a hét törpe házában lel menedékre, de a királynő rátalál. Vajon túléli-e a lány, hogy beleharap a mérgezett almába? A legismertebb népmesék a világhírű cseh grafikus, Vojtěch Kubašta különleges hangulatú háromdimenziós mesekönyveiben születnek újjá.

 

Válogass a szebbnél szebb 3D-s mesekönyvek között itt.

 

Forrás: http://www.e-pakk.hu/mesepszichologia.htm

 

Szerző: Andalik Patrícia 2022.12.22.

Találd meg a legszebb magyar meséket a MESKETE-n

A MESKETE.HU az első magyar, online közösségi gyerekmese portál, ahol profi meseszerzők és amatőr, hobbi írók osztják meg saját meséiket.

Alkosd meg Te is a saját láva lámpádat – Játék teszt

Régóta vártuk, hogy végre megalkothassuk a saját láva lámpánkat. Pillanatok alatt sikerült összerakni és eljött bekapcsoltuk! A sok-sok gyöngy azonnal mozgásba lendült és elkápráztatott minket a színek kavalkádja, a díszek ritmusos tánca.

Így bátoríthatod gyermeked az olvasásra

Egy kutatás szerint a mai gyerekek ritkábban olvasnak, mint bármely korábbi generáció, és kevésbé élvezik az olvasást, mint a múltban a fiatalok. Próbáld ki ezeket a tippeket, hogy bátorítsd gyermeked az olvasásra – és remélhetőleg meg is szerettesd vele azt!

Fejlesztő játékok | Játékok, amelyek támogatják gyermeked fejlődését

A GONGE fejlesztő játékai kihívást jelentenek a gyermekek fizikai korlátainak, fejlesztik a kognitív képességeket és a szociális interakciót. Olvass az egyensúlyozó tölcsérről és további népszerű fejlesztő játékokról.

Térbeli mesekönyvek – csoda a gyermeki agynak

A mesehallgatás a kisgyermekek életének fontos része. A térbeli mesekönyvekkel a szülő-gyermek a kapcsolat még erősebbé válhat.

Mesekönyvektől az interaktív robotokig - Sárkányok minden mennyiségben

A Te gyermeked is sárkánymániás? Akkor ezek a sárkányos könyvek és játékok tökéletes képzeletindítók lehetnek számára.

A legjobb bűvész készletek gyerekeknek

Kisgyermeked ismerkedik a bűvészet világával és szeret új trükköket tanulni? Íme a legjobb bűvész készletek.

Adventi várakozás

A karácsonyt megelőző várakozási időszak az advent, amely a karácsony előtti negyedik vasárnapon kezdődik és Szenteste ér véget. Minden vasárnap egy újabb gyertyát gyújtunk meg, egészen a december 24-e előtti utolsó vasárnapig. Az adventi időszak kezdetén mindenki lázas készülődésbe kezd, feldíszítik a lakást, otthonunk minden pontját beborítja a karácsonyi dekoráció. Az utcán járva arra lehetünk […]

Mutat
Elrejt