8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Dobd fel a Halloween partit ezekkel a hátborzongató receptekkel!

A napról napra hűvösebbé váló idő emlékeztet minket arra, hogy október 31-én ünneplik a külföldről átvett Halloweent. Ha érdekel az ünnep történelmi háttere, és hogy a tökfaragás mellett mivel teheted még mókásabbá ezt a napot az otthonodban, olvass tovább.

 

Halloween eredete

A legtöbb ember úgy gondol a Halloweenra, mint egy amerikai ünnepre, pedig az eredetét kutatva egészen a kelták világáig kell elrepülnünk, úgy 3000 évvel ezelőttre a Samhain ünnepére. A brit szigeteken és a mai Franciaország északi részén élt pogány nép a nyár és aratás végét ünnepelte október 31-én. A kelták úgy tartották, hogy az újév, azaz november 1-je előestéjén az élők és a holtak világa elmosódik és a halottak visszatérhetnek a Földre, akik házról házra járnak, ijesztgetnek és tönkre teszik a termést. Ezen a napon a világok között elmosódott határ miatt könnyebb a jövőbe látni, ezért a sámánok különleges ruhákat öltöttek magukra, máglyát raktak és állatokat áldoztak fel a jövőbe látó jóslatokért.

Később a britek átvették a kelta szokásokat; a hagyomány szerint ilyenkor hatalmas tüzet gyújtottak, amelyek fénye elijesztette az ártó szellemeket és félelmetes ruhákat öltöttek magukra, hogy a halott lelkeket megtévesszék és elhitessék velük, hogy ők is közülük valók.

Ezek a szokások az 1800-as években érkeztek meg az USA-ba az ír bevándorlók tömegével és váltak népszerűvé. Mára pedig óriási biznisszé nőtte ki magát ez a hagyomány.

 

Halloween partik

A Halloween partik évek óta szerves részét képezik a gyerekek életének, hisz a jelmezbe öltözés, a töklámpás faragás és a boszis, vámpíros, pókos, denevéres dekorációk és játékok nagyon mókásak. Na és egy félelmetesen menő arcfestésnek melyik gyerkőc tud ellenállni? Ha Ti is imádjátok a Halloweent, akkor most figyelj, mert két szuper receptet is hoztunk, amellyel feldobhatjátok a partit.

Boszorkány ujjak sütirecept

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • Egy csipet sütőpor
  • Hántolt mandula
  • Cseresznyelekvár/erdei gyümölcsös lekvár

Készítsd el a tésztát: Keverd össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a sütőport. Add hozzá a felkockázott vajat. Figyelem: a vajnak hidegnek kell lennie, tartsd hűtőben egészen addig, amíg fel nem használod!

Morzsold össze a hozzávalókat, amíg omlós keveréket nem kapsz. Tedd bele a tojást és gyúrd addig a tésztát, amíg egy sima és homogén gombóc nem lesz belőle. Ha túlságosan puha ahhoz, hogy kinyújtsd, tedd hűtőbe őket egy órára, mielőtt folytatnád a munkát.

A tésztából készítsd kisebb golyókat és formázz belőlük hosszúkás, ujjnyi méretű rudacskákat. Formázd meg a rudacskákat úgy, hogy két-három helyen benyomod őket; így az ujjak csontosnak tűnnek majd. Egy késsel készíts bemetszéseket, amelyek az ujjpercek bőrredőire emlékeztetnek. Mivel a boszorkányok körmei ijesztők, így neked is azzá kell varázsolnod a süteményeket. Az ujjak egyik végére tegyél egy kiskanálnyi lekvárt, a tetejére nyomj óvatosan egy mandulát.

Tedd az ujjakat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 180 fokon kb. 15-20 percig.

Tipp: ne tedd az ujjakat túlságosan közel egymáshoz a tepsiben, különben sütés közben össze fognak ragadni. A sütési idő a sütemények vastagságától függően változhat, így érdemes időről időre ellenőrizni a süteményeket.

Vámpírok itala

A süti mellé vérfagyasztó ital is jár, íme a vámpírok italának titkos receptje:

Hozzávalók:

  • 1 cl bogyósgyümölcs-szörp
  • 2 cl citromlé
  • 1 cl tonik
  • 8 cl víz
  • jégkockák

Keverd össze az összes hozzávalót egy kancsóban vagy shakerben majd töltsd át egy pohárba. A bogyós gyümölcsökből készült szörpnek köszönhetően a koktélodnak szép vérvörös színe lesz: a hatás garantált! Végezd el az utolsó simításokat is: díszítsd a poharat a vámpírfogakkal, és kend be a pohár szélét a bogyósgyümölcssziruppal.

Undorítóságnövelő tipp: tálalás előtt tegyél gumicukor kukacokat vagy műpókokat a tálcára, amelyről az italt kínálod, hogy ijesztőbb legyen.

A recepteket megtalálod a Vámpírok és Vér kísérletező készletben! A játékkészlet tökéletes választás halloweeni partikra, vagy otthonra, ha a tökfaragás után szeretnétek a gyerekekkel még valami izgalmasat csinálni. Ha imádjátok a vámpírokat és a véres dolgokat, akkor ez a kísérletező készlet nektek való! A dobozban mindent megtaláltok, ami a mű vér, mű sebek és izgalmas folyadékok elkészítéséhez szükséges.

YouTube video

Ez is érdekelhet:

Szuper halloween-i foglalkoztatókat találsz itt.

Nézd meg a halloween-i játék és könyv kínálatunkat.

 

Szerző: Andalik Patrícia 2022.10.13.

 

 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ünnepre hangolódás | Illatok, fények és emlékek

Egy mókuskerék az életünk. Egész évben rohanunk. A munkahelyre, az oviba, bevásárolni. Folytonosan hajszoljuk önmagunkat. Mindig új célokat kitűzve szeretnénk […]

Játékok gyerekeknek | Tippek nem csak a téli szünetre

Bőti Anikó gyógypedagógus pár izgalmas játékot mutat be, amivel nem csak a szórakozás, hanem a fejlődés is garantált. Játékok gyerekenek […]

Hangos könyvek | A gyermekfejlődés varázslatos eszközei

A modern technológia által kínált újabb és hatékonyabb módokon felfedezzük a tudást és szórakozást, a hangmodulos könyvek egyre inkább előtérbe […]

Mesevilág | Egy ovis mesés napirendje

Korán reggel ébredtem, nyitós vagyok, a héten Én fogadom a korán érkező gyerekeket. Egy átlagos nap ez is. Gyorsan összekészülődöm. Már […]

A gyermeki kíváncsiság | 5 tipp, hogy tartsd fent az érdeklődést

A kíváncsiság és az életen át tartó tanulás fejlesztése gyermekeinkben nem csak az iskolai teljesítményüket javítja, hanem hosszú távon is […]

Rugalmasság fejlesztése gyermekünknél

A modern világ gyors változásokkal és kihívásokkal teli, így elengedhetetlen, hogy gyermekeink rugalmasak legyenek az élet minden területén. A rugalmasság […]

Iskolakezdés | Mire van szüksége az első osztályba induló gyereknek?

Az iskolakezdés izgalmas időszak mind a gyermek, mind a szülők számára. Az első osztály megkezdése igazi mérföldkő, amely új lehetőségekkel és kihívásokkal jár. Gyermekednek szüksége van a megfelelő felkészültségre és eszközökre ahhoz, hogy sikeresen indulhasson el az iskolába vezető úton. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mire van szüksége az első osztályba, iskolába készülő gyereknek. Nem csak a megfelelő környezet kialakítása meghatározó, hanem az érzelmi támogatás is meghatározó szerepet játszik ebben az időszakban.

Kreatív benti játékok gyerekeknek az esős napokra

Abban bizonyára mindannyian egyetértünk, hogy az esős nyári napok kihívást jelentenek a kisgyerekes szülők számára. Hiszen szeretnénk, hogy az állandóan pörgő gyermekeket számukra megfelelő módon, aktívan kössük le a négy fal között is. És persze… az se hátrány, ha a TV és a váza is egyben megéli a nap végét. Szerencsére a számos olyan tevékenység van, amelyekkel szórakoztató és fejlesztő módon tölthetitek el ezeket az esős órákat. Ebben a cikkben bemutatunk néhány kreatív és játékos beltéri elfoglaltságot, amelyek garantáltan lekötik és örömteli pillanatokat szereznek a kisgyerekeknek és az anyukáknak egyaránt.

Mutat
Elrejt