Kreatív készletek

Kreatív készletek lányoknak, fiúknak, gyerekeknek. Válogass a többféle DIY kreatív szettek, azaz a csináld magad kreatív csomagok közül. Ebben a kategóriában a DIY álomfogó, lampion és egyéb kreatív hobbi termékek mellett, fa doboz díszítő készletet, divattervező készletet, gyertyakészítő készletet, mozaik kép készítő készletet, modellező készleteket és még sok mást találsz.

- 70%
Baby Shark - Tetováló készlet

2 490 Ft

747 Ft

- 70%
Jégvarázs 2 A titkos kert készlet

7 190 Ft

2 157 Ft

Hogyan fejlesztik a kreatív készletek a gyermekeket?

A kreatív készletek lehetővé teszik a gyermekeknek, hogy saját ötleteiket és elképzeléseiket kifejezzék. Különböző anyagokat és eszközöket használhatnak, például festékeket, ceruzákat, ragasztót, színes papírokat stb., hogy alkothassanak és megvalósíthassák kreatív ötleteiket. Használatuk során a gyermekek finommotoros készségeket és kéz-szem koordinációt fejlesztenek. Például a ceruzával vagy ecsettel való rajzolás, a különböző formák kivágása vagy az alakok összeillesztése finom motoros mozgásokat igényel.

A kreatív készletek általában olyan tevékenységeket és játékokat tartalmaznak, amelyek elősegítik a gyermekek problémamegoldó készségeinek fejlődését. Például építőkockák vagy puzzle-játékok összeszerelése, amelyek során a gyermekeknek meg kell találniuk a megfelelő módot az elemek összepasszítására vagy rendezésére. Amikor a gyermekek kreatív készletekkel dolgoznak, és saját alkotásaikat hozzák létre, ez növelheti az önbizalmukat és a pozitív sikerélményeket. A saját alkotásaikon keresztül megmutathatják egyedi tehetségüket és kifejezhetik önmagukat.

A kreatív készletek lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy szabadon használják a fantáziájukat és a képzelőerejüket. Ez segíthet a problémamegoldó készségek fejlesztésében és az alternatív megoldások felfedezésében.

Hogyan segíthetnek kreatív készletek az idegrendszeri zavarokkal küzdő gyermekeknek?

A kreatív készletek, például festőkészletek, kollázs készletek vagy modellező anyagok segíthetnek az ADHD-vel küzdő gyermekeknek a figyelem fenntartásában és a fókuszálásban. Az ilyen tevékenységek kreatív és kézügyességet igénylő jellege segíthet a gyermeknek a koncentráció javításában, a finommotoros készségek fejlesztésében és a nyugtató hatás elérésében.

Lehetőséget nyújthatnak az ASD-vel élő gyermekeknek a kifejezésre és a szociális készségek fejlesztésére. Például festés vagy kollázs készletek segíthetnek a színek és formák megismerésében, a kommunikáció gyakorlásában és a vizuális kifejezésben. Emellett a közös kreatív tevékenységek lehetőséget nyújtanak a társas interakciókra és a közös játékra.

A kreatív készletek segíthetnek a diszpraxiával küzdő gyermekeknek a motoros készségek és a koordináció fejlesztésében. A festés, modellezés vagy kollázs készletek során a gyermeknek finom mozdulatokat kell végrehajtania, ami segíthet a finommotoros készségek finomításában, a kéz-szem koordináció javításában és a kézügyesség fejlesztésében.

Top termékeink

Blog