Mondókáskönyvek, gyerekversek

Mondókáskönyvek babáknak, bölcsiseknek, kicsiknek és nagyoknak. Gyerekverses kötetek széles választéka vár webáruházunkban. Kisbabád első éveinek szerves részét képzik a dalok és a mondókák, a hangok és a ritmusok. Biztos Te is észrevetted, hogy a ritmusos mondatok elkápráztatják őt, mosolyt csalnak az arcára. Minden kisgyermek szereti az édesanyja hangját, még akkor is, ha Te úgy érzed, hogy otthon a négy fal között is jobb lenne csöndben maradni. A kisbabádnak biztos, hogy Te és a hangod lesz a legcsodálatosabb, amit valaha hallott. Énekelj bátran kedves kis dallamokat, ringatókat, tapsoltatókat. Ha mégis a mondókázás áll hozzád közelebb, akkor válassz a kacagtatók, hőcögtetők közül. A nagyobb gyerkőcök, ovisok és kisiskolások számára olvashatsz verseket, amelyek hétköznapi témákat érintenek. A ritmusos sorok és a rímek miatt könnyen megkedvelik a gyerekek ezt a műfajt. Az iskolás években pedig igazán hasznossá válik, ha gyermeked hallás után könnyen tanul verseket.


- 30%
Egy zsák mák

Eredeti ár: 3 990 Ft

Online ár: 2 793 Ft

- 30%
Aranyalma, zsák zsizsik - Vicces ábécé

Eredeti ár: 3 999 Ft

Online ár: 2 799 Ft

- 30%
Antanténusz - Mondókák és tréfás versek

Eredeti ár: 3 499 Ft

Online ár: 2 450 Ft

- 20%
Amikor a kis állatok elfáradnak

Eredeti ár: 2 499 Ft

Online ár: 1 999 Ft

- 30%
Jár a baba, jár

Eredeti ár: 2 999 Ft

Online ár: 2 099 Ft

- 30%
Bóbita

Eredeti ár: 2 999 Ft

Online ár: 2 099 Ft

- 30%
Sportszelfi - Avagy a sportolás művészete

Eredeti ár: 2 999 Ft

Online ár: 2 099 Ft

- 30%
Kerekítő 2.

Eredeti ár: 2 999 Ft

Online ár: 2 099 Ft

- 30%
Nagy szamárfül - felújítás - puha fedeles kivitel

Eredeti ár: 2 999 Ft

Online ár: 2 099 Ft

- 30%
Kisvakond és a színek

Eredeti ár: 1 499 Ft

Online ár: 1 049 Ft

- 30%
Öreg néne őzikéje(stancolt) - Róna Emy festményeivel

Eredeti ár: 3 499 Ft

Online ár: 2 450 Ft

- 30%
Kerekítő 3.

Eredeti ár: 2 499 Ft

Online ár: 1 749 Ft

- 30%
Kerekítő 5. - Ölbeli játékok, mondókák letölthető hangany...

Eredeti ár: 2 499 Ft

Online ár: 1 749 Ft

- 30%
Zimzizim

Eredeti ár: 1 999 Ft

Online ár: 1 400 Ft

- 30%
Kerekítő Százérintő - Mai mondókák

Eredeti ár: 2 499 Ft

Online ár: 1 749 Ft

- 30%
Kisvakond és a nagy kalandok - Verses képeskönyv

Eredeti ár: 3 499 Ft

Online ár: 2 450 Ft

- 30%
Kerekítő 4. - Ölbeli játékok, mondókák letölthető hangany...

Eredeti ár: 2 499 Ft

Online ár: 1 749 Ft

- 30%
Miazmég/kitalálós versikék

Eredeti ár: 1 999 Ft

Online ár: 1 400 Ft

Hogyan fejlesztik a mondókáskönyvek, gyerekversek a gyermekeket?

A mondókáskönyvek és gyerekversek segítenek a gyermekeknek fejleszteni a nyelvi készségeiket. A rímek, ritmusok, ismétlődő sorok és hangutánzó szavak hozzájárulnak a szókincs bővítéséhez, a beszédhangok megismeréséhez, a beszédértéshez és a kommunikációs képességek fejlesztéséhez. Fejlesztik a gyermekek kognitív képességeit. Az egyszerű sztorik, képek és szimbólumok segíthetnek a logikai gondolkodás, a megfigyelés, a figyelem és a memória fejlesztésében.

A mondókázás és a gyerekversek gyakorlása ösztönzi a gyermekek fizikai mozgását is. A kézmozdulatok, ugrálás, tapsolás vagy más testi tevékenységek, amelyekkel kísérhetik az elmondott verseket, hozzájárulnak a finommotoros készségek és a testtudatosság fejlesztéséhez. Elősegítik a gyermekek kreativitását és képzelőerejét. A színes és képzettárú szavak, a képek és a poétikus nyelvezet ösztönzik a gyermekek képzeletét, és segítenek nekik saját történeteket kitalálni vagy elképzelt helyzeteket megélni.

A közös mondókázás lehetőséget ad a szülőknek és a gyermekeknek arra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz, erősítsék a kötődést és a kommunikációt. Ez a tevékenység elősegítheti a gyermekek önbizalmának növekedését, a szóbeli kifejezőkészség fejlődését, valamint a szociális interakciók és az empátia kialakulását. A mondókáskönyvek és gyerekversek elősegítik a gyermekek hangkifejezését és ritmusérzékét. A dallamos és ritmikus szavak, a hangsúlyok és a hanglejtések gyakorlása fejleszti a beszédhangok és a hangsúlyok helyes használatát, valamint a zenei érzéket.

Hogyan segíthetnek a mondókáskönyvek, gyerekversek az idegrendszeri zavarokkal küzdő gyermekeknek?

A gyerekversek és mondókák segíthetnek az ADHD-vel küzdő gyermekeknek a figyelem fenntartásában és a fókuszálásban. A ritmusos és ismétlődő jellegű versek segíthetnek a figyelemelterelés elleni küzdelemben és a koncentráció javításában.

Segíthetnek az ASD-vel élő gyermekeknek a kommunikációs és nyelvi készségek fejlesztésében. A ritmusos és rímekkel teli versek segíthetnek a nyelvi feldolgozási képességek javításában, a beszédfejlődés támogatásában és az interaktív kommunikáció kialakításában.

A gyerekversek és mondókák olvasása segíthet a diszlexiával küzdő gyermekeknek az olvasási készségek fejlesztésében. A rímelő szavak, az ismétlődő mintázatok és a vizuális elemek segíthetnek a szöveg alapján való olvasásban, a szókincs bővítésében és a nyelvi megértés javításában.

Segíthetnek a beszédfejlődési zavarban szenvedő gyermekeknek a beszédhangok és a nyelvi készségek fejlesztésében. A rímek és az ismétlődő hangzások segíthetnek a beszédhangok gyakorlásában, a szókincs bővítésében és a nyelvi kommunikáció fejlesztésében.

Top termékeink

Blog