Társasjáték gyerekeknek

társasjáték remek módja a szabadidő eltöltésének. A családi társasjátékok vagy egy szuper vicces társasjáték feltölti és összeköti az embereket, vidám pillanatokat jelentenek mindannyiuk számára. A tásasjátékkal a gyerekek kitartóvá válhatnak, megtanulják kezelni a kudarcokat. A kooperatív vagy stratégiai társasjátékokkal pedig csapatmunkára lehet ösztönözni őket. Társasjáték gyerekeknek széles választékban. A kártyajáték kategóriát itt találod

YouTube video

- 50%
Sütisuli társasjáték

7 990 Ft

3 995 Ft

- 50%
Combo Color társasjáték

9 990 Ft

4 995 Ft

- 50%
Róka és a nyuszi párbaj - Legler - Amőba jellegű játék

4 150 Ft

2 075 Ft

Miért fontos a társasjáték gyerekeknek?

A társasjátékok nagyon fontos szerepet töltenek be a gyerkőcök életében, hiszen számos pozitív hatással rendelkeznek. Fejlesztik a kognitív képességeket: a problémamegoldó képességet, a kreativitást, az észlelő- és gondolkodási képességeket, a matematikai és nyelvi kompetenciákat. A játékokban való részvétel erősíti az emlékező- és koncentrációs képességeket, javítja a memóriát.

gyerek társasjáték kiválóan fejleszti a szociális készségeket. A játékok során a gyerekek kommunikálnak egymással, megtanulják az együttműködés, a konfliktuskezelés és a türelem fontosságát. Ezáltal fejleszti a gyermek személyiségét és a társas interakciókhoz szükséges készségeket is.

A társasjátékokkal való játék erősíti az otthoni, családi összetartást. A szülők és a gyermekek közös élményeket szerezhetnek, hisz vidám pillanatokat tölthetnek együtt. Egyes társasjátékok az egész család számára kellemes időtöltést biztosíthat.  

Mit fejlesztenek a gyerek társasjátékok?

A gyerek társasjátékok számos képességet és készséget fejlesztenek. Fejlesztik a problémamegoldó képességet, hiszen a játék során a gyermekeknek meg kell találniuk a legjobb stratégiát ahhoz, hogy legyőzzék az ellenfelet, vagy elérjék a céljukat. Így tehát a társasjátékok segítenek a gyermekeknek abban, hogy a későbbiekben is képesek legyenek megoldani a felmerülő problémákat. Fejlesztik a koncentrációt és figyelmet. A társasjátékokon keresztül a gyermekek megtanulnak jobban koncentrálni, fókuszálni.

Fejleszthetik a matematikai és nyelvi készségeket, hiszen a játékokban sokszor meg kell számolni a megszerzett pontokat. A játékokban való részvétel során a gyerekeknek lehetőségük van kommunikálni egymással, megismerkedni másokkal. A társasjátékozás fejleszti a társas interakciókhoz szükséges készségeiket. A társasjátékokban lehetőség nyílik van kreatívan gondolkodni, és megmutatni a képzelőerejüket. Néhány társasjáték lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek mások szerepébe bújjanak.

Számos társasjátékban szükség van jó memória készségre, és a játék során a gyerekek megtanulják, hogyan tarthatják számon a különböző információkat. 

>Hogyan javíthatják az idegrendszeri zavart a gyerekeknek szóló társasjátékok?

A társasjátékozás során fejlődnek a kognitív és szociális készségeik, amelyek javítják az idegrendszeri fejlődési problémákat is. Például, ha egy gyermeknek figyelemzavara van, a társasjátékok játszása segíthet neki a figyelem és a koncentráció fejlesztésében. A stratégiai játékok fejlesztik a problémamegoldó készségeket. A kommunikációs készségeket olyan társasjátékok játszása során fejleszthetjük, amelyekben a gyerekeknek beszélniük kell egymással és meg kell érteniük egymás álláspontját.

Társasjáték gyerekeknek

Az általunk ajánlott játékok garantáltan élvezetes és szórakoztató időtöltést nyújtanak a gyerekeknek, és segítenek fejleszteni a kreativitást, a logikát, az érzékszerveket és az együttműködést.

Legjobb társasjátékok gyerekeknek! A gyerek társasjátékokat korosztályok és érdeklődési körök szerint válogattuk össze, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének szerint megfelelő vagy igényeinek megfelelő játékot. A választékunkban találhatóak olyan klasszikus játékok, mint a Monopoly, a Hotel vagy a Ki nevet a végén?, de vannak közöttük modernebb, innovatív játékok is, például a Cortex Kids, a Dobble vagy a Sütisuli.

Kínálatunkat folyamatosan bővítjük, így érdemes gyakran visszatérni az oldalunkra és válaszd ki a legjobb társasjátékot gyermekednek a mi ajánlatunkból!

társasjáték ovisoknak, ideálisak kisebb gyerekeknek vagy olyan családoknak, akik egy kellemes és lazító játékra vágynak. Ilyenek például a Dobble, a Bingo vagy a Pick-up Pete vagy a Bogyó és Babóca Grabolo. Ezek a játékok szórakoztatóak, fejlesztik a figyelmet, reakció idejőt és mozgékonyságot.

A stratégiai társasjátékok komolyabb kihívást jelentenek a gyerekeknek és szórakoztatóbbak a felnőttek számára. Ilyen játékok például az Utazás a világ körül és a Twisty. Ezek a játékok fejlesztik a taktikai és stratégiai gondolkodást, és segítenek abban, hogy jobban megértsék a világot.

képességfejlesztő társasjátékok célja, hogy javítsa a memóriát, észlelőképességet és számolási képességet. Ilyen játékok például a Brainbox és a Láng Elma. Ezek a játékok kihívást jelentenek a gyerekeknek, és segítenek nekik abban, hogy fejlesszék az egyes képességeiket.

családi társasjátékok segítenek az összetartozás és az együttműködés érzésének erősítésében, és a játék közben rengeteg mókát és nevetést okoznak. Ilyen játékok például a Dixit, a Megableu – 5 másodperc 3 válasz junior társasjáték, Harry Potter - Egy tanév Roxfortban vagy Harry Potter- A varázsigék mesteretermék vagy a Cortex Kids.

A társasjáték gyerekeknek kategória oldalunkon megtalálod a különböző korosztályoknak szánt játékokat, így biztos lehetsz abban, hogy a megfelelő társasjátékot választod a gyermeked számára.

A társasjátékok korhatára rendszerint a játék bonyolultságát és nehézségi szintjét jelzi. A kisebb gyerekeknek a könnyebb, szórakoztatóbb játékok ajánlottak, míg az idősebbeknek a bonyolultabb és összetettebb játékok nyújtanak nagyobb kihívást.

A legkisebb korosztálynak, akár már a 2 éves kortól is ajánlottak a különböző formákat, színeket, állatokat bemutató, memóriajátékok. Ezek az első társasjátékok segítenek a kicsiknek az érzékelési és kognitív képességeik fejlesztésében.

Az óvodásoknak, 3 éves kortól már javasoltak a kisebb kirakós, logikai és színezős játékok, amelyek segítik a finommotorikus képességeik fejlesztését, és a szín- és formafelismerésüket.

Az 5-6 éveseknek ajánlottak a bonyolultabb társasjátékok és memóriajátékok. Ezek a játékok segítik a gyerekeknek az érzelmi intelligencia fejlesztését, a társas készségek elsajátítását és a szociális interakciókban való részvételüket.

Az iskolások számára 7-12 éveseknek a stratégiai játékok és az összetettebb társasjátékok vagy egyszemélyes társasjátékok ajánlottak, amelyek már magasabb szintű kihívást és komplexebb gondolkodást igényelnek. Ezek a játékok segítik a gyermekek kreativitását, problémamegoldó képességét és a kritikus gondolkodásuk fejlesztését.

Válogass kedvedre a különböző az újdonságok kategóriák között, és találd meg a legjobb játékot a gyermekednek!

Top termékeink

Blog