Puzzle

A puzzle, vagy más néven kirakós játék évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Nem is is csoda, hisz a gyerekek imádják a rejtvényeket, a kihívásokat. A puzzle játék remekül letudja nyugtatni a gyerekeket, hisz erős koncentrációt igényel a kirakós összeillesztése. Célunk minden korosztályt kiszolgálni, így webáruházunkban felnőtt puzzle és gyerek puzzle is található.

Hogyan fejlesztik a kirakók a kisgyermekeket?

A kirakók darabjainak megfelelően illesztése és elhelyezése finommotoros készségeket igényel. A gyermeknek pontosan kell kezelnie a darabokat, aminek következtében az ujjak, a kéz és az ügyesség fejlődik. Segítenek a gyermeknek összehangolni a szeme és a keze mozgását. A darabok helyes pozícióba illesztése közben a gyermeknek figyelnie kell a vizuális információkat.

A kirakók használata során a gyermeknek meg kell értenie a térbeli kapcsolatokat és a formák közötti viszonyokat. A darabok helyes pozícióba való illesztése segít a térbeli tájékozódás és a formafelismerés fejlesztésében. A kirakók különböző alakzatai és mintái logikai feladatokat jelentenek a gyermek számára. A megfelelő darabok kiválasztása és elhelyezése során a gyermeknek logikusan kell gondolkodnia, következtetéseket kell levonnia és megoldást kell találnia a feladatokra.

A puzzle összeállítása időt és koncentrációt igényel. A gyermeknek figyelmesnek kell lennie és kitartóan kell dolgoznia a teljes kép vagy minta összeállításáig. Ez fejleszti a koncentrációs képességet és a türelmet. Lehetőséget adnak a gyermeknek arra, hogy saját történeteket és jeleneteket alkossanak a készült képek alapján. Ez fejleszti a képzeletet, a kreativitást és a narratív készségeket.

Hogyan segíthetnek a kirakók az idegrendszeri zavarokkal küzdő gyermekeknek?

A kirakók elősegíthetik az érzéki integrációt és a finommotoros készségek fejlesztését az autizmussal élő gyermekek számára. A kirakók megkövetelik a finommozgást és a kéz- és ujjmozgást, valamint a vizuális észlelést és a téri tájékozódást. Emellett a kirakók segíthetnek a koncentráció és a türelem fejlesztésében is.

A kirakók kiválóak a finommotoros készségek, a kéz- és ujjmozgások, valamint a kéz-szem koordináció fejlesztésére. Ez különösen hasznos lehet a DCD-vel küzdő gyermekek számára, akiknek nehézséget okozhat a finommozgások és a koordináció.

A kirakók segíthetnek a figyelem összpontosításában és a koncentráció fejlesztésében az ADHD-vel küzdő gyermekeknek. A kirakókban való részletekre koncentrálás és a puzzle darabjainak összehangolt illesztése segíthet a fókusz fenntartásában és a türelem gyakorlásában.

A kirakók hasznosak lehetnek a diszlexiával vagy diszgráfiával küzdő gyermekek számára, mivel segíthetnek a vizuális-motoros koordináció, a szóképek és a vizuális elemek felismerésének fejlesztésében. A kirakókban való részletekre való koncentráció és a puzzle darabok összehangolt illesztése segíthet a vizuális megértés és az olvasási-képesség fejlesztésében.

Top termékeink

Blog