8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Vámpírok és Vér kísérletező készlettel játszottunk – Játékteszt

Egy nagyon érdekes tudományos játékot próbálhattunk ki a gyerekekkel, ez pedig nem más, mint a Vámpírok és vér kísérletező készlet a Clementonitól.

 

Mi van a dobozban?

A dobozban kukoricakeményítőt, átlátszó ragasztót, aktivátort, piros színezéket, vámpír fogsort, bőrön is használható ragasztót, pipettát, ecsetet, spatulát, csavaros tetejű dobozt, visszazárható zacskókat találtunk.

Meglepődtünk azon, hogy a szükségesnél kétszer nagyobb dobozt tartunk a kezünkben. Hamar rájöttünk, hogy a dobozban egy nagy méretű kartonpapír a található, amiből egy vámpíroknak alkalmas alvóhelyet (koporsó) tudtunk hajtogatni.

A kísérletező készletben található képes útmutatóban rengeteg információ olvasható a vámpírokról, az őket övező legendákról, a testünkről, a vérről és annak alkotóelemeiről. A dobozban és az otthonunkban fellelhető eszközökkel és alapanyagokkal számos kísérletet végezhetünk el, amely nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is lenyűgözi.

 

Kísérletek

Elsőként a nemnewtoni folyadék kísérletet hajtottuk végre, 3:1 arányban kevertük el a kukoricakeményítőt és a piros festéket. Az anyag, amit létrehoztunk nagyon különleges lett, a felszínét megütve, visszapattant róla az ujjam. Ha lassan nyomtam bele az ujjam a folyadékba, akkor könnyedén elmerült benne. Ha hirtelen próbáltam megmozdítani az edényben a folyadékot, felrántottam az edényt a magasba.

Másodjára egy slime-ot kevertünk ki az útmutatóban megadott arányban, szuper állagú anyagot sikerült elkészítenünk. Mindannyian nagyon élveztük a piros ragacsos anyaggal való mókázást.

Végül pedig egy menő műsebet alkottunk. A bőrre nyomott ragasztóba vatta darabokat raktunk és már jöhetett is a piros festék, hogy valóságossá váljon a seb. Nézzétek meg, hogy milyen szuperül néz ki.

Mindenképpen nézzétek meg a Clementoni hiper szuper hivatalos videóját is a játékról, amely tökéletesen bemutatja a tapasztalatainkat.

 

Plusz a ráadás

Ha minden kísérletet végrehajtottunk, akkor nem maradt más hátra, mint elkészíteni egy finom vámpír koktélt és menő, boszorkány ujj sütit sütni az útmutatóban található receptek alapján.

 

A remek tudományos, kísérletező készletből sok-sok érdekes információt tudhattunk meg a vérről, a vámpírokról. Nagyon szórakoztató volt ezeket az egyszerű, de nagyszerű kísérleteket elvégezni.

Ha ti is szeretitek a tudományos játékokat, nézzétek meg a Clementoni kínálatát.

 

Játékteszt videó:

 

Vámpírok és Vér kísérletező készlettel játszottunk - Játékteszt

A remek tudományos készlet segítségével sok-sok érdekes információt tudhatunk meg a vérről, a vámpírokról. Szórakoztató, egyszerű, de nagyszerű kísérletek és izgalmas receptek a Clementonitól.

Merüljetek el a régészet világában a Clementoni Archeofun régészeti játékkal

A Clementoni Archeofun szettekkel elmerülhetünk a paleontológia és a régészet csodálatos világában. Ha a gyerekek és Ti is szerettek kopácsolni, olvassátok el ezt a kis kedvcsinálót és szerezzétek be a játékot. A cikkben még egy kulisszatitokra is fény derül.

Kipróbáltuk a Qman építőkockákat!

Ismeritek a Qman építőkockákat? Mi most kipróbáltuk és szuper tapasztalatokat gyűjtöttünk. Olvassátok el az élménybeszámolót és tudj meg többet a Qman-ról.

Kipróbáltuk a TOLKI Játékos tanulás interaktív foglalkoztató könyvet!

Ismeritek a TOLKI-t interaktív foglalkoztató könyveket? Ha hallottatok róla, ha nem, mindenképpen olvassátok el az élménybeszámolónkat, melyben sok-sok képet és videót is találtok.