8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Merüljetek el a régészet világában a Clementoni Archeofun régészeti játékkal

Szuper régészeti játék nem csak gyerekeknek.

Gyerekként ki ne szeretett volna kukás bácsi, rendőr, tűzoltó, állatorvos, bűvész, lufihajtogató vagy régész lenni? Aztán persze az élet legtöbbünket más irányba terelgetett.

Ha anno Téged is érdekelt a régészet vagy a paleontológia világa, akkor most pár órára teljesülhet gyermekkori vágyad és még jól is szórakozhattok ezzel az Archeofun régészeti játékkal. Ássatok kis egy Velociraptort, T-Rexet, Piranhát, vagy ismerjétek meg a vulkánok működését.

 

Mi van a dobozban?

A Clementoni Archeofun Világító T-Rex és Triceratops régészeti játékszettben képes útmutatót, kalapácsot, vésőt, legendás teremtmények kártyákat és két nagy „földtömböt” (gipsz, habkő és homok keveréke) találhattok, amelyben az állati „fosszíliák” vannak. A véső és a kalapács segítségével kutassátok át a „földtömböket” dínó maradványok után. Majd az alapos tisztogatás után állítsátok össze a két dínó csontvázát, hogy a gyerekszoba díszévé válhassanak. Ha pedig lámpafény alá rakjátok őket, akkor világítani is fognak a sötétben.

 

Indulhat a kopácsolás…

Gyerekként legalább egy évig régész szerettem volna lenni. Úgyhogy nagyon vártam, hogy kipróbálhassuk ezt a játékot. Miután átbogarásztuk a dobozban található dolgokat és elolvastuk, a sok érdekes információt a dínókról illetve, hogy jöttek létre a fosszíliák, előkészítettük a terepet az „ásatáshoz”. Tartva attól, hogy a kalapálás után mindent apró kavicsok fognak beborítani, a játék dobozába helyeztük a tömböt és ott kezdtünk hozzá a kopácsoláshoz.

Nagy lelkesedéssel álltak volna neki a gyerekek a régészkedésnek, ha a történet nem fulladt volna azonnal vitába … ugyanis a dobozban egy kalapács és egy véső volt. A nagy izgalmak közepette ez valahogy nem futott át a fejemben és állt össze a kép, hogy a játékkal egyszerre csak egy gyerek tud majd játszani. Szóval, ha testvérpárnak vásároljátok meg a játékot, jobb, ha ezt tudjátok. Vagy vegyetek egy kis készletet is pluszba, és máris van még egy véső-kalapács szettetek.

Miután lenyugodtak a kedélyek, kezdődhetett a kutató munka. Nagyon hamar ráéreztek a gyerekek arra, hogy lehet a legkönnyebben és a leghatásosabban használni az eszközöket. Úgy tűnt, hogy egész hamar elérjük a célt. Húsz percnyi ütögetés után sem sikerült a gyerkőcöknek teljes mértékben kiásni egyetlen dínó csontot sem, feladták és rám bízták a piszkos munkát. Így a délutáni alvásidőben egyetlen feladatom volt: másfél óra alatt két összerakott dínót prezentálni.

 

A kulisszatitok.

Sokat tapasztalt kisgyerekes szülő lévén, azonnal a könnyű megoldásokat kerestem, hisz az egész heti rohanást követően a hétvégi ebéd után nekem is jól esik a pihenés.

Azonnal eszembe jutott, hogy a tömbök homokot is tartalmaznak. Így adta magát, hogy beáztatom őket egy kicsit. És működött! Az átáztatott tömböket nagyon hamar sikerült a vésővel szétforgácsolnom és már jöhetett is a tisztogatás és a csontvázak összeállítása. A romok eltakarításával együtt is 20 perc alatt elkészültem és még egy finom kávéra is maradt időm. A gyerekek pedig oda vissza voltak, hogy milyen szuper ügyes anyukájuk van.

 

Természetesen minden felnőttnek és gyermeknek azt üzenjük, hogy legyen türelmes és kopácsoljon kitartóan. A régészet egyáltalán nem a gyorsaságról szól, hanem a sok-sok apró lépésről, amellyel eljutunk a csodás végeredményig.

 

Szerző: Andalik Patrícia 12/16/2021

 

Vámpírok és Vér kísérletező készlettel játszottunk - Játékteszt

A remek tudományos készlet segítségével sok-sok érdekes információt tudhatunk meg a vérről, a vámpírokról. Szórakoztató, egyszerű, de nagyszerű kísérletek és izgalmas receptek a Clementonitól.

Merüljetek el a régészet világában a Clementoni Archeofun régészeti játékkal

A Clementoni Archeofun szettekkel elmerülhetünk a paleontológia és a régészet csodálatos világában. Ha a gyerekek és Ti is szerettek kopácsolni, olvassátok el ezt a kis kedvcsinálót és szerezzétek be a játékot. A cikkben még egy kulisszatitokra is fény derül.

Kipróbáltuk a Qman építőkockákat!

Ismeritek a Qman építőkockákat? Mi most kipróbáltuk és szuper tapasztalatokat gyűjtöttünk. Olvassátok el az élménybeszámolót és tudj meg többet a Qman-ról.

Kipróbáltuk a TOLKI Játékos tanulás interaktív foglalkoztató könyvet!

Ismeritek a TOLKI-t interaktív foglalkoztató könyveket? Ha hallottatok róla, ha nem, mindenképpen olvassátok el az élménybeszámolónkat, melyben sok-sok képet és videót is találtok.