8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Társasjátékkönyv – Vuk és barátai

Öt izgalmas társasjátékot tarthatsz a kezedben, melyekkel otthon vagy akár útközben is játszhatsz. A társasjátékkönyvvel felfedezheted az erdőt, libákat terelgethetsz vagy megkeresheted a Simabőrű házát! A játékok közben megismerheted Vukot és barátait, valamint az erdő lakóit, és átélheted velük a kalandokat.

vuk és barátai társasjátékkönyv pörgess és játssz

Az eldobhatatlan dobókocka

Kisgyerekes szülőként kijelenthetjük, hogy az egyik legnagyobb ötletet hozza ez a társasjátékkönyv! Ez pedig nem más, mint az eldobhatatlan dobókocka! Ezeket a dobókockákat biztosan nem fogjátok elhagyni, vagy nem tudják szét dobálni a gyerekek a szobában, ugyanis a két kocka a könyv gerincéhez van rögzítve.

A társasjáték könyvben 5 játékot találtok, így egy nagy doboznyi játék helyett elég egy könyvet magunkkal vinni a kirándulásra, vagy a női táska mélyére rejteni, hogy bárhol és bármikor tudjunk játszani a gyerekekkel pl.: várakozás közben az orvosi rendelőben.

vuk és barátai társasjátékkönyv pörgess és játssz

Szakember mondja | Vuk és barátai társasjátékkönyv

A társasjátékkönyvet két szakemberünk is véleményezte.

 

A klasszikus rajzfilmből ismert VUK lapozható társasjáték kiváló előkészítést nyújt a különböző képességfejlesztés területén.

A kisebb gyerekek a játék során találkozhatnak a formákkal, számokkal. Elősegíti a számolási képesség fejlődését a pörgethető dobókockáról a pontok leszámolásával, ami később az azonnali mennyiség felismeréséig vezet. A nagyobb gyerekek már nemcsak a számlálással, hanem a számolással és összeadással, mint matematikai művelettel is találkozhatnak a játékban.

A gyerekeknek nagyon tetszett a társasjátékkönyv minden játéka, újdonságként a pörgethető dobókockák arattak nagy sikert. Vidám és izgalmas perceket élhettünk át a játék során. Remek önbizalomnövelő társasjáték. Szórakoztató időtöltés, a család minden tagjának.

Sramek-Nagy Julianna óvodapedagógus

 

vuk és barátai társasjátékkönyv pörgess és játssz

A társasjátékkönyv kézbevételekor már szembetűnő szép esztétikus kivitele, az illusztráció teljes mértékben a mese figuráival azonos. A társasjátékhoz szükséges kellékek is mellékelve vannak a könyvhöz. Sajnos a vékony papírkorong bábukat a kisgyermekek nehezen tudják kezelni, így mi a klasszikus bábukkal helyettesítettük őket. A gyerekek érdeklődését legelőször a mese figurák keltették fel, motiváló hatással bírt.

A játék lehetőséget ad a különféle képességek fejlesztésében. A játék elsősorban a szabálytudat fejlődését, illetve a matematikai képességek fejlesztését segíti. A szabályok egyértelműek, könnyen értelmezhetőek, amit a gyerekek is meg tudtak jegyezni. A két dobókocka, ami a könyv gerincébe lett beleépítve sok lehetőséget ad a matematikai képességek fejlesztésére.

Több korosztály is játszhatja együtt, így lehetőség van a korosztályok közötti matematikai tapasztalatok differenciálására. Jól fejleszthető a számolási képesség is. A kisebbek csak egy dobókockával játszanak, még a nagyobbak két dobókockát is használhatnak. A két mennyiség összeadásával gyakorolhatják az összeadás műveletét. A különféle irányok megadásával fejlődik a téri tájékozódásuk is (pl.: lépj előre, lépj vissza, kövesd a nyilat).

Ezt a társasjátékkönyvet szívesen ajánlom óvodai csoportok számára és családoknak egyaránt. A gyermekek képességeinek fejlesztése mellett remek kikapcsolódást és sok-sok élményt is tartogatnak a játékok.

Zupka Éva Óvodapedagógus

 

vuk és barátai társasjátékkönyv pörgess és játssz

Ez is érdekelhet

További társasjátékkönyveket itt találsz.

Mit játssz a gyermekeddel? Leghasznosabb játékok gyerekek számára

Ha a gyermekeddel való játék számodra nem jön magától, ne aggódj: nem vagy egyedül. Szakértői cikkünkből megtudhatod hogyan játssz gyerekeddel. Felgyorsult világunkban sok minden van a szülők aktuális teendőinek listáján, és a gyerekkel való játék nem mindig kerül a lista élére. Pedig a játék kiemelten fontos a gyermekek fejlődése szempontjából, és ha a szülőnek akár […]

Hogyan tanítsd meg gyermekednek a cipőfűző kötést?

Biztosan te is bőszen kötögetted kisgyermeked cipőjét, míg egyszer csak, nagycsoportos gyermekedre felnézve eszedbe jutott, hogy talán eljött az ő ideje?! Bizony, meg kell tanítanod neki a cipőfűző kötését, hisz nem leszel mindig mellette. Amúgy is már elég nagy, mi lesz majd vele a suliban, ha nem megy neki a cipőkötés? Igen ám, de hogyan […]

Fajáték gyerekeknek | Miért érdemes fajátékokkal játszani?

Tudtad, hogy rengeteg előnnyel jár az, ha egyszerű fajátékot veszel gyermekednek a csillogó-villogó elektromos játék helyett? Csodásan fejlődik a kreativitása, hisz saját fantáziája segítségével játszhat. A minőségi fajátékok strapabíróak, tartósak, akár több generációnyi gyereknek is örömet okozhatnak. A fajáték környezeti terhelésük is jóval kisebb, mint műanyag társaiknak, nem tartalmaznak nehezen lebomló összetevőket, használatukhoz nincs szükség […]

Djeco memóriajáték | Állati memória hangokkal

Szerző: Bőti Anikó – gyógypedagógus – 2023.02.24 Néhány szó a Djeco-ról Ha a Djeco játékokra gondolok, akkor mindig festmények, kiállító termek, múzeumok jutnak eszembe… Nem is csoda, hiszen a játékgyártónál híres grafikusok és művészek dolgoznak azon, hogy ilyen különleges élményt nyújtsanak a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Akinek felkeltette az érdeklődését azoknak megsúgom, hogy a […]

Mutat
Elrejt