8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Mozgásfejlesztő eszközök gyerekeknek | Egyensúlyozó tölcsér

Minden szülő tudja, hogy egy kisgyermeknek sok-sok friss levegőre van szüksége. Bizonyára Ti is sok időt töltöttök a játszótéren, ahol már megfigyelhetted, hogy a gyerkőcök egyik kedvenc játéka a hinta. Tudtad, hogy a hintázás, egy remek mozgásfejlesztő eszköz? Bizony! A ritmikus mozgás fejleszti a szociális és kognitív készségeket.

 

A kisbabák nagyon élvezik a ringatást, a ritmikus mozgás megnyugtatja őket, segít a félelmek leküzdésében, a szorongás oldásában. Sok felnőtt is szeret a pihenőszékben előre hátra ringatózni, az említett jótékony hatások miatt.

Ma már kutatások bizonyítják, hogy a hintázás, mint mozgásfejlesztő játék, nélkülözhetetlen szerepet tölt be az egyensúlyérzék, a mozgáskoordináció, a finommotorikus mozgások, a térérzékelés és a ritmusérzék kialakulásában. Bizonyított tény az is, hogy azon gyermekek könnyebben tanulnak meg írni és olvasni, akik kisbabaként és kisgyermekkorban sokat hintáztak. A hintázás fejleszti az agykéreg azon részét, ahol az agy koncentrációért felelős része található. Ezért, a hintázás, az előre hátra történő mozgás fejlesztő hatással van a figyelemzavarban szenvedő gyermekekre.

A kisgyerekek nem csak az előre, hátra mozgást imádják, hanem a pörgés forgást is. Körbe-körbe forognak, míg kacagva a földre csuklanak, vagy épp betekerik a hinta láncát és visítva élvezik a „kipörgést”.

anya és gyermek a játszótéren hintázás fejlesztem.hu

 

Szakember mondja | Mozgásfejlesztő játékok – Egyensúlyozó tölcsér

Ma már rengeteg mozgásfejlesztő eszköz áll a rendelkezésünkre, így akár az otthonunkba is beszerezhetünk néhányat. Ezek a mozgásfejlesztő játékok terápiás jelleggel is használhatók. Sérült, magatartászavaros gyerekeknél a bölcsőben való ringás élményét idézhetik vissza.

 

A Gonge egyensúlyozó tölcsérről Kiss Erzsébet vezető óvónővel, meseterapeutával és TSMT mozgásterapeutával beszéltünk.

 

Miért fontos a forgó mozgás a gyermek idegrendszerének?

A gyerekek szeretnek hintázni, egyensúlyozó tölcsérben forogni, pörögni. A kicsi gyerekek idegrendszeri fejlődésének szüksége is van az ilyen jellegű ingerlésére. Sokszor tapasztalom, hogy a tanulási nehézséggel küzdő gyerekek figyelmetlenek, szétszórtak, melynek hátterében az egyensúlyrendszer gyengesége is állhat. Éppen ezért az egyensúlyozó tölcsérben való forgás, pörgés az idegrendszer ingerlésére jótékony hatással lehet, ami a figyelmet is erősíti, javítja. De! Fontos figyelni a túlingerlésre is!

 

Hogyan játsszunk az egyensúlyozó tölcsérrel?

Kicsi gyerekeket gombóc formában lehet ringatni, közben pedig mondókázni. Az óvodásoknak már megtanítható az egyensúlyozó tölcsér irányítása, helikopteres forgás. Forgathatja magát körbe-körbe, jobb-bal váltakozó irányba, miközben mondókát mond az ovis gyerkőc. Kisiskolás korban is fontos az egyensúly feladatok nehezített változatait tovább gyakorolni, itt lehet állva, csukott szemmel, hogy a gyerek még jobban érezze a két lábon való stabil egyensúlyát.

 

Szeretik a gyerekek a Gonge Egyensúlyozó tölcsért?

Igen! A gyerekek szeretik, mert jó móka, közben pedig mi tudjuk, hogy hatalmas fejlesztést rejt magában. A szülőknek ajánlom ezt a mozgásfejlesztő eszközt, mert elnyűhetetlen, játékos, nem foglal el nagy helyet és sok feladathoz használható kreatívan.

mozgásfejlesztő eszköz egyensulyozo-tolcser-2-fejlesztemhu

 

Mozgásfejlesztő eszközök | GONGE

GONGE – Learning by moving

A GONGE csapata úgy tartja, hogy minden gyermek egyedi, és egyéni figyelmet érdemel. A játéknak segítenie kell a gyermek fejlődését, ezért a GONGE mozgásfejlesztő játékokat úgy tervezték meg, hogy azok a gyermek korlátainak kihívást jelentsenek és fejlessze a kognitív képességeit.

A GONGE mozgásfejlesztő eszközeik mozgásra ösztönzik a gyerekeket. Használatukkal kedvet kapnak az egyensúlyozáshoz, kúszáshoz és mászáshoz, ugráláshoz, pörgéshez és az aktív mozgáshoz.

 

Mini Forgó Egyensúlyozó tölcsér | GONGE Mozgásfejlesztő játékok

A Mini Forgó Egyensúlyozó tölcsér fejlesztése során különös figyelmet fordítottak a 0-4 éves gyermekek motoros készségeinek fejlesztésére. A Mini Forgó Egyensúlyozó tölcsér hintázására és pörgésre ösztönzi a kisgyermekeket, kezdetben felnőtt segítségével, később pedig önállóan. Ösztönzi azokat a motoros tevékenységeket, amelyek fontosak a gyermek egyensúlyérzékének és a mozgásszabályozásának korai fejlődéséhez. A Mini Forgó Egyensúlyozó tölcsér mérete a kisgyermekek számára biztonságos használatot jelent. Formája pedig gondoskodik arról, hogy a billenő mozgás fokozatosan lelassulhasson, megakadályozza a gyermek felborulását, a kisgyermek feje és ujjai egyaránt védve vannak játék közben. A Mini Forgó egyensúlyozó tölcsér élénk narancssárga és pasztellszínben is elérhető.

 

mini forgó fejlesztem.hu

 

Egyensúlyozó Tölcsér | GONGE Mozgásfejlesztő játékok

Csodálatos, nagy méretű egyensúlyozó tölcsér az órákon át tartó szórakozáshoz. Méretéből adódóan 1 vagy 2 gyerek is használhatja! Az egyensúlyozó tölcsér sokféle felhasználási lehetőséget biztosít: hintázz egyik oldalról a másikra, pörögj vagy bújj el benne stb. Kisgyerekek akár csónakként is használhatják a medencében ezt a játékot, természetesen csak felnőtt felügyelete mellett. Az egyensúlyozó tölcsér fejleszti a gyerekek fizikai koordinációját játék közben. Erős műanyagból készült, beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas. Megfelelő mozgásfejlesztő eszköz mozgássérült emberek alapvető fizikai koordinációs edzésére.

Mozgásfejlesztő eszközök gyerekeknek Egyensúlyozó tölcsér fejlesztem.hu

 

Egyensúlyozó teknő | GONGE Mozgásfejlesztő játékok

A gyerekek beleülhetnek és egyik oldalról a másikra ringathatják az egyensúlyozó teknőt, vagy körbe forgathatják. Méretéből adódóan két kisebb gyerek is kényelmesen elfér benne. Az egyensúlyozó teknő használata biztonságos, nem kell attól tartani, hogy kapaszkodás közben beszorul a perem és a padló közé a kezük. Fejleszti a fizikai koordinációs készségeket.

mozgasfejleszto jatek egyensulyozo-tekno-fejlesztemhu

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a GONGE csodás mozgásfejlesztő játékai, lapozd át a kínálatukat.

 

Oszd meg másokkal is ezt a cikket a cikk alatt található gombra kattintva! 🙂

 

Ez is érdekelhet

GONGE mozgásfejlesztő eszközök

Fejlesztő kártyajátékok gyerekeknek

A bábozás pozitív hatásai a kisgyermekek fejlődésére

Fejleszd ovis gyermeked egy szuper összeszerelős építőjátékkal

 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Keress, találj, mesélj böngészősorozat – Ismerd meg!

A könyvek régóta az emberiség egyik legértékesebb kincsét képezik. A betűk sorai között elrejtett történetek, ismeretek és fantáziavilágok évezredek óta inspirálják, tanítják és szórakoztatják az olvasókat. A modern könyvkiadásban egyre újabb és izgalmasabb formákban jelennek meg a történetek. Az 1-6 éves korosztály számára az egyik legizgalmasabb és kreativitásra ösztönző, fejlesztő könyvkategória a böngésző könyvek.   […]

Íme a Gonge rugalmas karika | Ismerd meg

Ahogy arról korábbi bejegyzéseinkben is olvashattál, a Gonge mozgásfejlesztő eszközei, például az egyensúlyozó tölcsér, a lépőkő vagy éppen a rugalmas karika készletek nem csak intézményi felhasználásra alkalmasak. Ezek a termékek remekül kiegészíthetik az otthoni mozgásos játékokat, hiszen csodásan fejleszthetik a kognitív, érzelmi és fizikai képességeiket is.   Mi az a Gonge rugalmas készségfejlesztő karika? A […]

Irány az óvoda! Az elválás és a zene kapcsolata 

Az elválás megnyugtató eszköze a zene Az elválás kihívásokkal teli időszak lehet mind a szülők, mind a gyermekek számára. Az óvodába való beilleszkedés ideje különösen érzékeny lehet, mivel a kicsiknek meg kell birkózniuk az otthoni biztonság megszűnésének érzésével. Azonban a zene ereje olyan eszközt kínálhat, amely megkönnyíti az átmenetet és segíthet leküzdeni az elválás okozta […]

Hogyan szoktassuk le gyermekünket a pelenka használatáról?

Szobatisztaságra nevelés   A szobatisztaságra nevelés napjainkban igencsak kihívás elé állíthatja a szülőket. Hiszen a mai pelenkák szuper komfortosak, nagyon nedvszívóak így a gyermeket sokkal kevésbé zavarja a koszos pelenka, mint korábban. A komfortosság és a kényelem így kitolhatja a szobatisztává válás időszakát. Kecskemétiné Ujvári Hajnalka óvodapedagógus tanácsai szobatisztuló kisgyermekek szüleinek.   Hogyan érdemes belevágni […]

Mutat
Elrejt