8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Fejleszd ovis gyermeked egy szuper összeszerelős építőjátékkal

Találd ki, építsd meg és játssz! Ez a Tudomány és Játék – Mechanikai laboratórium junior, az új, kisgyerekeknek szánt összeszerelős építőjáték. Háromféle szett közül választhattok – tengeri állatok, rovarok és állatok. A dobozokban 120-130 darab könnyen összeilleszthető alkatrész található. A kisebb szettekkel fantasztikus, élethű mozgásra képes állatfigurákat, a nagyobbal motorizált, mozgó, sétáló állatokat hozhattok létre. Végtelen lehetőségek tárháza, a többi már csak a fantáziádon múlik!

 

Szakember mondja

Ezt a csodás fejlesztő játékot a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Tóth István Tagóvoda gyerkőcei tesztelték Zsóka óvónénivel. Olvassátok el Zsóka óvónéni, meseterapeuta, TSMT mozgásterapeuta, tagóvoda vezető véleményét a játékról:

A Mechanikai Laboratórium Junior – Tengeri állatok építőjátékot 5-6 éves gyerekekkel próbáltuk ki. Az ovisok egy része a saját gondalataik és kreativitásuk alapján alkottak, míg mások a mellékelt füzet segítségével állították össze az állatokat. Nagyon meglepő tapasztalat volt, hogy az egyik kisfiú szinte percek alatt összeszerelt egy rákot.

Az elemek könnyen összepattinthatók, viszont a szétszedés már nehezebben ment a gyerekeknek, felnőtt segítségére volt szükség. Az egyik kislány ovist elkeserítette, hogy nem sikerült egyedül szétszednie a rosszul összeillesztett elemet, de egy kis bíztatás után, segítséggel sikeresen épített meg egy rákot és egy medúzát is.

A héten folytatjuk a Mechanikai laboratórium Junior összeszerelős építőjátékkal való játszást; az első tapasztalatok után a gyerekek már nagyon várják és párban fognak dolgozni, alkotni.

Remek figyelemfejlesztő és mintamásolást gyakorló játék. Fejleszti a finommotorikát és a kétkezes mozgást. Azért ajánlom ezt a játékot, mert fejleszti a gyerekek finommotorikáját, szemfixálását. Ha a segédlet alapján dolgoznak, akkor a mintamásolásukat, szerrialitásukat fejleszti. Hosszasan leköti őket az összeszerelési vágy, ami kitartásra nevel.

A játék alkalmas arra is, hogy párban dolgozzanak a gyerekek. Az elemek kiválasztásánál szám/mennyiség megfeleltetést figyelemmel kell kísérniük. Mivel az óvodában több doboz játékot is kaptunk, így a szabad alkotási vágynak teret adva, fantáziálhattak, kreatívan alkothattak általuk megnevezett más állatokat is. Játék/alkotás/jó időtöltés. Nagyon tetszik és a gyerekek is nagyon szeretik.

Ha kedvet kaptál ehhez a remek fejlesztő játékra, akkor itt tudod megvásárolni.

Ez is érdekelhet

További szórakoztató tudományos játékokat itt találsz.

MONO Kártyajáték – Oviban is kipróbáltuk!

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Helyesírás fejlesztése | Izgalmas ötletek

Magyartanárként és fejlesztő pedagógusként is szomorúan tapasztalom, mennyire nehezen megy egyeseknek a helyesírás. Vannak diákok, akiknek nem okoz gondot, ők […]

Iskolaérettség | Útmutató szakértőtől

Mikor válik tankötelessé gyermekünk? A jogszabály úgy rögzíti ezt a kérdéskört, hogy abban az évben válik tankötelessé egy gyermek, melyben […]

Diszlexia | Amikor az ABC nem 1x1

Előzmények: 1991-ben, amikor elkezdtem tanítani kevés gyereknél okozott problémát az írás és az olvasás. Mégis előfordult néha, hogy az okos […]

Testtudat fejlesztés | Hogyan és miért?

Miért is fontos, hogy gyermekünknek egészen kis korától kezdődően tanítsuk azt, hogy hol az orrod, szemed, karod stb.? Hogyan taníthatjuk […]

Mutat
Elrejt