8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Fejleszd ovis gyermeked egy szuper összeszerelős építőjátékkal

Találd ki, építsd meg és játssz! Ez a Tudomány és Játék – Mechanikai laboratórium junior, az új, kisgyerekeknek szánt összeszerelős építőjáték. Háromféle szett közül választhattok – tengeri állatok, rovarok és állatok. A dobozokban 120-130 darab könnyen összeilleszthető alkatrész található. A kisebb szettekkel fantasztikus, élethű mozgásra képes állatfigurákat, a nagyobbal motorizált, mozgó, sétáló állatokat hozhattok létre. Végtelen lehetőségek tárháza, a többi már csak a fantáziádon múlik!

 

Szakember mondja

Ezt a csodás fejlesztő játékot a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Tóth István Tagóvoda gyerkőcei tesztelték Zsóka óvónénivel. Olvassátok el Zsóka óvónéni, meseterapeuta, TSMT mozgásterapeuta, tagóvoda vezető véleményét a játékról:

A Mechanikai Laboratórium Junior – Tengeri állatok építőjátékot 5-6 éves gyerekekkel próbáltuk ki. Az ovisok egy része a saját gondalataik és kreativitásuk alapján alkottak, míg mások a mellékelt füzet segítségével állították össze az állatokat. Nagyon meglepő tapasztalat volt, hogy az egyik kisfiú szinte percek alatt összeszerelt egy rákot.

Az elemek könnyen összepattinthatók, viszont a szétszedés már nehezebben ment a gyerekeknek, felnőtt segítségére volt szükség. Az egyik kislány ovist elkeserítette, hogy nem sikerült egyedül szétszednie a rosszul összeillesztett elemet, de egy kis bíztatás után, segítséggel sikeresen épített meg egy rákot és egy medúzát is.

A héten folytatjuk a Mechanikai laboratórium Junior összeszerelős építőjátékkal való játszást; az első tapasztalatok után a gyerekek már nagyon várják és párban fognak dolgozni, alkotni.

Remek figyelemfejlesztő és mintamásolást gyakorló játék. Fejleszti a finommotorikát és a kétkezes mozgást. Azért ajánlom ezt a játékot, mert fejleszti a gyerekek finommotorikáját, szemfixálását. Ha a segédlet alapján dolgoznak, akkor a mintamásolásukat, szerrialitásukat fejleszti. Hosszasan leköti őket az összeszerelési vágy, ami kitartásra nevel.

A játék alkalmas arra is, hogy párban dolgozzanak a gyerekek. Az elemek kiválasztásánál szám/mennyiség megfeleltetést figyelemmel kell kísérniük. Mivel az óvodában több doboz játékot is kaptunk, így a szabad alkotási vágynak teret adva, fantáziálhattak, kreatívan alkothattak általuk megnevezett más állatokat is. Játék/alkotás/jó időtöltés. Nagyon tetszik és a gyerekek is nagyon szeretik.

Ha kedvet kaptál ehhez a remek fejlesztő játékra, akkor itt tudod megvásárolni.

Ez is érdekelhet

További szórakoztató tudományos játékokat itt találsz.

Mit játssz a gyermekeddel? Leghasznosabb játékok gyerekek számára

Ha a gyermekeddel való játék számodra nem jön magától, ne aggódj: nem vagy egyedül. Szakértői cikkünkből megtudhatod hogyan játssz gyerekeddel. Felgyorsult világunkban sok minden van a szülők aktuális teendőinek listáján, és a gyerekkel való játék nem mindig kerül a lista élére. Pedig a játék kiemelten fontos a gyermekek fejlődése szempontjából, és ha a szülőnek akár […]

Hogyan tanítsd meg gyermekednek a cipőfűző kötést?

Biztosan te is bőszen kötögetted kisgyermeked cipőjét, míg egyszer csak, nagycsoportos gyermekedre felnézve eszedbe jutott, hogy talán eljött az ő ideje?! Bizony, meg kell tanítanod neki a cipőfűző kötését, hisz nem leszel mindig mellette. Amúgy is már elég nagy, mi lesz majd vele a suliban, ha nem megy neki a cipőkötés? Igen ám, de hogyan […]

Fajáték gyerekeknek | Miért érdemes fajátékokkal játszani?

Tudtad, hogy rengeteg előnnyel jár az, ha egyszerű fajátékot veszel gyermekednek a csillogó-villogó elektromos játék helyett? Csodásan fejlődik a kreativitása, hisz saját fantáziája segítségével játszhat. A minőségi fajátékok strapabíróak, tartósak, akár több generációnyi gyereknek is örömet okozhatnak. A fajáték környezeti terhelésük is jóval kisebb, mint műanyag társaiknak, nem tartalmaznak nehezen lebomló összetevőket, használatukhoz nincs szükség […]

Djeco memóriajáték | Állati memória hangokkal

Szerző: Bőti Anikó – gyógypedagógus – 2023.02.24 Néhány szó a Djeco-ról Ha a Djeco játékokra gondolok, akkor mindig festmények, kiállító termek, múzeumok jutnak eszembe… Nem is csoda, hiszen a játékgyártónál híres grafikusok és művészek dolgoznak azon, hogy ilyen különleges élményt nyújtsanak a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Akinek felkeltette az érdeklődését azoknak megsúgom, hogy a […]

Mutat
Elrejt