8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Fejleszd ovis gyermeked egy szuper összeszerelős építőjátékkal

Találd ki, építsd meg és játssz! Ez a Tudomány és Játék – Mechanikai laboratórium junior, az új, kisgyerekeknek szánt összeszerelős építőjáték. Háromféle szett közül választhattok – tengeri állatok, rovarok és állatok. A dobozokban 120-130 darab könnyen összeilleszthető alkatrész található. A kisebb szettekkel fantasztikus, élethű mozgásra képes állatfigurákat, a nagyobbal motorizált, mozgó, sétáló állatokat hozhattok létre. Végtelen lehetőségek tárháza, a többi már csak a fantáziádon múlik!

 

Szakember mondja

Ezt a csodás fejlesztő játékot a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Tóth István Tagóvoda gyerkőcei tesztelték Zsóka óvónénivel. Olvassátok el Zsóka óvónéni, meseterapeuta, TSMT mozgásterapeuta, tagóvoda vezető véleményét a játékról:

A Mechanikai Laboratórium Junior – Tengeri állatok építőjátékot 5-6 éves gyerekekkel próbáltuk ki. Az ovisok egy része a saját gondalataik és kreativitásuk alapján alkottak, míg mások a mellékelt füzet segítségével állították össze az állatokat. Nagyon meglepő tapasztalat volt, hogy az egyik kisfiú szinte percek alatt összeszerelt egy rákot.

Az elemek könnyen összepattinthatók, viszont a szétszedés már nehezebben ment a gyerekeknek, felnőtt segítségére volt szükség. Az egyik kislány ovist elkeserítette, hogy nem sikerült egyedül szétszednie a rosszul összeillesztett elemet, de egy kis bíztatás után, segítséggel sikeresen épített meg egy rákot és egy medúzát is.

A héten folytatjuk a Mechanikai laboratórium Junior összeszerelős építőjátékkal való játszást; az első tapasztalatok után a gyerekek már nagyon várják és párban fognak dolgozni, alkotni.

Remek figyelemfejlesztő és mintamásolást gyakorló játék. Fejleszti a finommotorikát és a kétkezes mozgást. Azért ajánlom ezt a játékot, mert fejleszti a gyerekek finommotorikáját, szemfixálását. Ha a segédlet alapján dolgoznak, akkor a mintamásolásukat, szerrialitásukat fejleszti. Hosszasan leköti őket az összeszerelési vágy, ami kitartásra nevel.

A játék alkalmas arra is, hogy párban dolgozzanak a gyerekek. Az elemek kiválasztásánál szám/mennyiség megfeleltetést figyelemmel kell kísérniük. Mivel az óvodában több doboz játékot is kaptunk, így a szabad alkotási vágynak teret adva, fantáziálhattak, kreatívan alkothattak általuk megnevezett más állatokat is. Játék/alkotás/jó időtöltés. Nagyon tetszik és a gyerekek is nagyon szeretik.

Ha kedvet kaptál ehhez a remek fejlesztő játékra, akkor itt tudod megvásárolni.

Ez is érdekelhet

További szórakoztató tudományos játékokat itt találsz.

MONO Kártyajáték – Oviban is kipróbáltuk!

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Beszédfejlődés gyermekkorban – Mire érdemes figyelni

Hogyan fejlődik a beszéd időről időre? Mik azok a jelek, amikre érdemes felfigyelnünk? Hogyan támogassuk gyermekünk beszédfejlődését? Újszülötteknél a legfontosabb kommunikációs csatorna a testi kontaktus, mellyel különböző ingereket nyújtunk a kisbabánknak. A kisbaba egyetlen kommunikációs eszköze ilyenkor még csak a sírás és egy-két testi mozdulat, melyre az édesanyja igyekszik megfelelő választ nyújtani: dajkálja, simogatja, megeteti, […]

A játék szerepe a gyermek életében

A gyermeki játék fejlődése, állomásai, megsegítése Mi jellemzi a gyermekek játéktevékenységét? Miért fontos a játék a gyermek életében? Milyen területeket fejleszt? Mik azok az intő jelek, amikre figyelnünk kell? Hogyan segíthetjük meg szülőként a játékfejlődést? A gyermeki játék funkciói: A különböző játéktevékenység fejleszti a tájékozódást, az ismeretszerzést, a benyomások rendszerezését, segíti az élményfeldolgozást és az […]

Finommotorika fejlesztése otthon, játékosan

Hogyan segítsük szülőként gyermekünk finommotoros készségének fejlődését? A finommotorika fejlesztése nagyon fontos és már születéstől kezdve játékos formában a napi rutin része lehet. Minderről Frumné Braxa Elizabethtel, az értelmileg akadályozottak és látássérültek pedagógiája szakirányos gyógypedagógussal beszélgettünk. Miért is fontos az érintés? Azért, mert a csecsemő a születése utáni első időszakban a környezetét és az azokból […]

Agresszív gyerek | A kisgyermekkori agresszió - A kicsik nagy érzelmi kihívásai

A gyermekkori agresszió gyakori téma, mivel a kisgyermekek sokszor nehezen kezelik az érzelmeiket és a konfliktusokat. A csecsemőkorban és az óvodás korban az agresszió megjelenhet, és bár sok szülő aggódik amiatt, hogy agresszív gyerek válik csemetéjéből, emiatt, fontos megérteni, hogyan és miért jelenik meg. A kisgyermekkori agresszió kezelése és megelőzése kulcsfontosságú a gyermek egészséges fejlődéséhez […]

Mutat
Elrejt