8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Mi az a vasalható gyöngy? | A vasalható gyöngy fejlesztő hatásai

Fejlődjünk játékosan | Vasalható gyöngy 

Tudtad, hogy a vasalható gyöngyökkel való játék és alkotás nem csak nagyon mutatós eredménnyel jár, hanem csodás módon fejlesztheti gyermekedet? A Hama vasalható gyöngyök a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek és felnőttek körében is. Ez az egyszerű kreatív játék segít a finommotoros képességek fejlesztésében, miközben lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy kifejezzék kreativitásukat és fantáziájukat. De kezdjük az elején.

 

Hogyan kell játszani a vasalható gyöngyökkel?

A HAMA vasalható műanyag gyöngyök, különféle színekben és méretekben kaphatók. A rendelkezésre álló sablonok, vagy a saját fantáziánk alapján különböző mintákat és figurákat lehet elkészíteni. Ha minden gyöngy a helyére került, akkor sütőpapírral vagy HAMA vasaló papírral lefedett gyöngyöket óvatosan, forró vasaló segítségével tudjuk egységes egésszé olvasztani.

 

Lássuk lépésről lépésre

Válasszuk ki a megfelelő gyöngyöket és alaplapot – A vasalható gyöngyök számos színben és méretben kaphatók. Válasszuk ki azokat a színeket, amelyekkel a kívánt mintát vagy figurát szeretnénk létrehozni. Figyeljünk arra, hogy gyermekünk életkorának megfelelő méretű gyöngyöt válasszunk. A legkisebbeknek a HAMA Maxit ajánljuk, míg a nagyoknak (nagycsoportos, iskolások számára) a HAMA Midi verziót. Figyelj arra az alaplap vásárláskor, hogy a megfelelő mérethez valót válaszd, mivel az alaplapok csak a hozzájuk tartozó (méretű) gyöngyökkel kompatibilisek.

Készítsük el a mintát vagy figurát – A gyöngyökből készítsük el a kívánt mintát vagy figurát. Válasszuk ki az ötletfüzetből a megvalósítani kívánt mintát. Ha nincs ilyen füzetünk, akkor az interneten is számos ötletet találhattok.

Olvasszunk! – Helyezzük a vasalható papírt az alaplapra illesztett gyöngyökre, majd jöhet a forró vasaló és nyomd le egy kicsit. A vasalás során legyen óvatos, hogy ne olvasszuk túl a gyöngyöket, mivel azok elolvadhatnak vagy deformálódhatnak. Soha ne feledkezz el a vasaló papír /sütőpapír használatáról, különben az elkészített alkotásnak és a vasalhatódnak is búcsút inthetsz.

Várj, míg kihűl – Várjuk meg, amíg a gyöngyök és a vasalópapír kihűl, majd óvatosan távolítsuk el a vasalópapírt a gyöngyökről.

Elkészültetek!

 

A Hama gyöngyökkel készült alkotások kiváló ajándékok lehetnek, vagy egyszerűen csak a dekoráció részét képezhetik.

A Hama vasalható gyöngyökkel való játék nem csak a gyerekek számára lehet szórakoztató és fejlesztő. Felnőttek számára érhető el a HAMA Art termékcsalád, amelyben festmények vasalható gyöngy verzióit tudjuk megalkotni.

Milyen fejlesztő hatása van a vasalható gyöngyözésnek? A vasalható gyöngyözés előnyei

A játék fejleszti a finommotoros képességeket, mivel a gyerekeknek finom mozdulatokra van szükségük ahhoz, hogy a gyöngyöket megfelelően helyezzék el az alaplapon. Mindez fejleszti a kézügyességet és a koordinációt.

A vasalható gyöngyözés lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy szabadon kifejezzék önmagukat és alkotóképességüket. Csodásan fejleszti a kreativitást! Nem fontos ragaszkodni az előre letervezett sablonokhoz, gyermeked fantáziája szabadon szárnyalhat, ő maga is kitalálhat új mintákat.

Ha sokszor úgy érzed, semmilyen játék nem köti le gyermeked figyelmét, vagy pár perc után megunja őket, akkor adj vasalható gyöngyöt a kezébe! A vasalható gyöngyözés időigényes elfoglaltság, így hosszú percekig vagy akár óráig is elmerülhet benne gyermekedet. Mindez pedig kitartásra neveli őt!

(Különösen jól jöhet egy ilyen készlet, ha beteg a gyermeked, de neked dolgoznod kell otthonról és jól jönne egy kis „anyaaaa gyere játsszunk” felkiáltástól mentes idő. 😊)

Ha pedig Te is ráérsz, bátran vedd rá magad a vasalható gyöngyözésre hiszen ez egy nagyon szórakoztató és pihentető játék, amely segít a stressz enyhítésében és a relaxációban. Így a vasalható gyöngyökkel való játék lehetőséget ad számotokra a közös időtöltésre, amely segíthet a kapcsolatok és a családi kötelékek erősítésében.

Mire figyelj vasalható gyöngyözéskor? A vasalható gyöngyözés hátrányai

Figyelj arra, hogy az apró gyöngyöket a kisebb testvérek, vagy a házi kedvenceid nehogy a szájukba vegyék vagy lenyeljék. Mivel a gyöngyök lyukasak, így fulladás veszélytől nem kell tartanod, de biztos, ami biztos legyél nagyon körültekintő.

A remekmű fixálásához vasalóra van szükség, így nagyon figyelj, nehogy égési sérüléseket szerezzetek. Biztosan Te is látod magad előtt, ahogy türelmetlen gyermeked felkapaszkodik a vasalódeszkára, hogy jobban lássa az alkotását. Mindenképpen várjátok meg míg teljesen kihűl az összeolvasztott minta, nehogy megégesse a kezeteket.

Figyelj arra is, hogy ha az alkotásokat nem megfelelően vasaljuk össze, például nem elég meleg a vasaló, vagy kevés ideig tartjátok rajta a vasalót, akkor széteshet.

A különböző színű vasalható gyöngyök összegyűjtése nagyobb költséggel is járhat. Érdemes első körben olyan szetteket kipróbálni, amelyben a minták megalkotásához szükséges alaplapokat és gyöngyöket is megtaláljátok. Így megfigyelheted, hogy mennyire kelti fel gyermeked figyelmét ez a játék. Utána pedig gondold végig, hogy melyik opció számotokra a legköltséghatékonyabb, ha külön-külön vásárolod meg a színeket vagy inkább egy óriás kiszerelésű vegyes gyöngyöket tartalmazó készletet választasz.

 

Vasalható gyöngy minták és ötletek

A cikk írásának időpontjában anyák napja közeledik, így ehhez a kedves ünnephez kapcsolódó ötleteket gyűjtöttünk össze:

Virágok, virágcsokor

    vasalhato-gyongy-viragcsokor

 

vasalhato-gyongy-viragcsokor  vasalhato-gyongy-viragok

 

Szívecskék

vasalhato-gyongy-szivecskek

Készítsetek képkeretet

vasalhato-gyongy-kepkeret   vasalhato-gyongy-kepkeret

nagy-disz-vasalhato-gyongy

 

Akár fűzős játékot is játszhattok!

 

Tekintsd meg a vasalható gyöngy választékunkat és szerezd meg a számotokra megfelelőt!

Ez is érdekelhet

Fejlesztő kártyajátékok gyerekeknek

Alkosd meg Te is a saját láva lámpádat – Játék teszt

Így bátoríthatod gyermeked az olvasásra

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

A gyermeki kíváncsiság | 5 tipp, hogy tartsd fent az érdeklődést

A kíváncsiság és az életen át tartó tanulás fejlesztése gyermekeinkben nem csak az iskolai teljesítményüket javítja, hanem hosszú távon is segíti őket abban, hogy nyitott szemmel és felfedező szellemmel járják végig az életüket. Természetes dolog a gyermeki kíváncsiság, és gyakran azt tapasztaljuk, hogy gyerekeink mindenre kíváncsiak a körülöttük lévő világgal kapcsolatban. A gyermeki kíváncsiság fontos […]

Rugalmasság fejlesztése gyermekünknél

A modern világ gyors változásokkal és kihívásokkal teli, így elengedhetetlen, hogy gyermekeink rugalmasak legyenek az élet minden területén. A rugalmasság lehetővé teszi számukra, hogy alkalmazkodjanak a változásokhoz és megtanulják, hogyan álljanak helyt az élet kihívásaival szemben. Hogyan fejleszthetjük ezt az értékes tulajdonságot gyermekeinkben, és miért olyan fontos a jövőjük szempontjából?   Mi is az a […]

Iskolakezdés | Mire van szüksége az első osztályba induló gyereknek?

Az iskolakezdés izgalmas időszak mind a gyermek, mind a szülők számára. Az első osztály megkezdése igazi mérföldkő, amely új lehetőségekkel és kihívásokkal jár. Gyermekednek szüksége van a megfelelő felkészültségre és eszközökre ahhoz, hogy sikeresen indulhasson el az iskolába vezető úton. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mire van szüksége az első osztályba, iskolába készülő gyereknek. Nem csak a megfelelő környezet kialakítása meghatározó, hanem az érzelmi támogatás is meghatározó szerepet játszik ebben az időszakban.

Kreatív benti játékok gyerekeknek az esős napokra

Abban bizonyára mindannyian egyetértünk, hogy az esős nyári napok kihívást jelentenek a kisgyerekes szülők számára. Hiszen szeretnénk, hogy az állandóan pörgő gyermekeket számukra megfelelő módon, aktívan kössük le a négy fal között is. És persze… az se hátrány, ha a TV és a váza is egyben megéli a nap végét. Szerencsére a számos olyan tevékenység van, amelyekkel szórakoztató és fejlesztő módon tölthetitek el ezeket az esős órákat. Ebben a cikkben bemutatunk néhány kreatív és játékos beltéri elfoglaltságot, amelyek garantáltan lekötik és örömteli pillanatokat szereznek a kisgyerekeknek és az anyukáknak egyaránt.

Az érzékenyítés fontossága | Hogyan támogathatjuk gyermekünket az érzelmek kezelésében?

Az otthoni, biztonságos környezet az a hely, ahol a gyermekek az első és legfontosabb érzelmi tapasztalataikat szerzik. Az érzékenyítésnek kiemelt szerepe van abban, hogy segítsük a gyermekeket az érzelmek megértésében és kezelésében. Lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy megismerjék és megértsék egymás érzéseit a nehéz élethelyzetekben. Ebben a cikkben felfedezzük, hogyan kezelhetjük otthoni és intézményi keretek között a csúfolódást, az örökbefogadást, a szülők válását, a testvér születését és a félelmet. A bejegyzésben számos könyvajánlót is találsz, amely segíthet a téma otthoni feldolgozásában.

Gyurmázás: Egy fejlesztő tevékenység, melyet a gyerekek és édesanyák is imádnak

A gyurmázás egy igazi időtlen játék, melyet réges-régóta gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek. Ez a kreatív tevékenység nem csak szórakoztató, de számos fejlesztő hatással is rendelkezik a gyermekek számára. Ebben a cikkben megismerheted a gyurmázás fejlesztő hatásait, felfedezzük, hogy milyen életkorban érdemes megismertetni a gyerkőcöt ezzel a tevékenységgel, miért szeretnek a gyerekek gyurmázni.

Hogyan foglald le gyermeked a nyári szünetben?

Nyári szünet? Irány a szabad!   Ahogy beköszönt a nyári szünet, a gyermekek izgatottan várják a lehetőséget, hogy végre kiszabaduljanak az iskolai kötelezettségek alól, és felfedezzék a világot. A szabadban töltött idő azonban nem csak a gyerekeknek, hanem az egész családnak is számtalan élményt nyújthat. Szerezzünk értékes és felejthetetlen emlékeket, miközben élvezzük a természet adta […]

Ifjúsági könyvakció

Ízelítő az ifjúsági könyvakció kínálatából   Szerezz be új könyveket gyermekednek a nyári szünetre, 25% kedvezménnyel!   Legyél a tesóm! Már tudok olvasni sorozat 2. szint Alexandra minden áron szeretne egy kistestvért, ám szülei csak azt hajtogatják, hogy a testvér érkezése még „nem aktuális”. Sziszi úgy dönt: a kezébe veszi az ügyet, és próbál szerezni […]

Mutat
Elrejt