8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Mesekönyvektől az interaktív robotokig – Sárkányok minden mennyiségben

A játék elengedhetetlen a gyerekek számára. Akár interaktív sárkány robottal, akár lepedővel és fakanállal játszanak, mind hozzájárul az egészséges fejlődéshez. A játék számos módon segíti a gyerekeket az életre való felkészülésben, kezdve azzal, hogy megtanulnak eligazodni az érzelmeikben és megtanítja nekik, hogyan kell kezelni a különféle helyzeteket, amelyekkel találkoznak. De miért is olyan jó sárkányos játékokkal és mesékkel szórakoztatni a gyerekeket? Mutatjuk!

 

Fantáziadús élmények

Amikor a gyerekek sárkányos játékokkal játszanak, fantáziadús játékot folytatnak. Elbeszéléseket alkotva és különböző történetszálakat kreálva, eljátszhatják és megismerhetik a különböző szereplőkben felmerülő érzelmeket, a történetek fejlődése során választási lehetőségeket fedezhetnek fel, és képzeletüket használva oldhatnak meg problémákat.

A sárkányok nagyszerű kellékek a képzeletbeli játékhoz, mivel mitikus mágikus lények, amelyeket a gyerekek számtalan módon tudnak életre kelteni képzeletükkel. Lehet, hogy megmentenek egy hercegnőt a sárkány megölésével, egy alvó sárkány körül kell kúszniuk, hogy visszaszerezzék a kincset, vagy a sárkányra barátként és szövetségesként tekintenek, aki hűséges társuk egy föld körüli kalandban.

 

Könyvek és játékok a “sárkányos korszakban”

A legtöbb gyerek átesik egy bizonyos “sárkányos korszakon”. Amennyiben gyermekünk éppen egy sárkánymánia kellős közepén jár, akkor ezek a sárkányos könyvek és játékok tökéletes képzeletindítók lehetnek számára.

 

Ujjbábos Lapozók – Kissárkány

A gyerekek akár már egyéves korban is örömmel lapozgathatják ezt a színes, játékos könyvet. Megismerkedhetnek egy kissárkány átlagos napjával és végigkövethetik ahogyan a sárkány egyre ügyesebbé és ügyesebbé válik. Az ujjbábokkal pedig még izgalmasabbá és interaktívabbá varázsolhatjuk a mese élményét.

Dragon-i Hatalmas Megasaurus, hajoló és harapó Sárkány

Ez a ték sárkány tökéletes választás lehet, ha gyermekünk egy saját megszelídített példányra vágyik. A sárkány törzsét előrenyomva hallhatjuk félelmetes üvöltését, közben pedig még szemei is rémisztően világítanak. Az izgalmas történeteknek csak a képzelet szabhat határt.

Mecha Dragon interaktív robot sárkány

Tudomány és játék egyben! Ez az interaktív robot sárkány 90 elemből építhető össze, 22 funkcióval, beépített mikrofonnal rendelkezik és telefonra letölthető ingyenes applikáción keresztül programozható be. Szája, szárnya, lába és csípője mozgatható, meghatározható mozgásának iránya, cselekvéseinek sorrendje. Garantáltan sikert fog aratni a kis sárkány rajongók körében!

 

 

Böngéssz weboldalunkon még számos sárkányos mesekönyv és játék között. Amennyiben pedig nem szeretnél lemaradni sárkányos újdonságainkról és akcióinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

 

Szerző: Andalik Patrícia 2022.12.15.

Hogyan segíthetsz gyermekednek a tanulásban?

A tanulás fontos része a gyermek fejlődésének, hiszen nemcsak tudást, hanem készségeket és képességeket is fejleszt. A tanulás azonban nem mindig megy könnyen, és sok gyermek küzd motivációs vagy koncentrációs problémákkal. Tudd meg, hogyan segíthetsz neki, hogy könnyebben vegye az akadályokat! Milyen tényezők nehezíthetik a tanulást?

Gyereknap 2023 | Gyermeknap története, gyereknapi ajándék ötletek, programajánló

A gyereknap lehetőséget ad számunkra, hogy kifejezzük szeretetünket és törődésünket a gyermekek felé és feleleveníthetjük gyermekkorunk emlékeit. Töltsétek Ti is együtt, programokkal, ajándékkal és szeretettel telve a gyereknapot 05.28-án. A bejegyzésben megismerheted a gyereknap történetét, programajánlót és ajándékötleteket gyűjtöttünk össze számodra.

Mi az a vasalható gyöngy? | A vasalható gyöngy fejlesztő hatásai

Tudtad, hogy a vasalható gyöngyökkel való játék nem csak nagyon mutatós eredménnyel jár, hanem csodás módon fejlesztheti gyermekedet? Hama vasalható gyöngyök a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek és felnőttek körében is. Ez az egyszerű kreatív játék segít a finommotoros képességek fejlesztésében, miközben lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy kifejezzék kreativitásukat és fantáziájukat.

Ismerd meg a Brainbox társasjátékot

A Brainbox egy szórakoztató memóriajáték, amelynek célja, hogy a kártyán látható információk közül minél többet megjegyezzünk 10 másodperc alatt. A játék remekül fejleszti a memóriát, hiszen a gyerkőcöknek és persze nekünk is a játékszabályok mellett a kártyákon lévő képek összes részletére is emlékezniük kell.

Kensho társasjáték ajánló

A Kensho magas minőségű társasjátékai kitűnő választás lehet azoknak a szülőknek, akik szeretnének minőségi időt tölteni gyerekeikkel. A társasjátékozás ösztönzi a kreativitást és a problémamegoldó képességet, miközben szórakoztató és érdekes kihívások elé állítja a játékosokat.

Találd meg a legszebb magyar meséket a MESKETE-n

A MESKETE.HU az első magyar, online közösségi gyerekmese portál, ahol profi meseszerzők és amatőr, hobbi írók osztják meg saját meséiket.

Alkosd meg Te is a saját láva lámpádat – Játék teszt

Régóta vártuk, hogy végre megalkothassuk a saját láva lámpánkat. Pillanatok alatt sikerült összerakni és eljött bekapcsoltuk! A sok-sok gyöngy azonnal mozgásba lendült és elkápráztatott minket a színek kavalkádja, a díszek ritmusos tánca.

Így bátoríthatod gyermeked az olvasásra

Egy kutatás szerint a mai gyerekek ritkábban olvasnak, mint bármely korábbi generáció, és kevésbé élvezik az olvasást, mint a múltban a fiatalok. Próbáld ki ezeket a tippeket, hogy bátorítsd gyermeked az olvasásra – és remélhetőleg meg is szerettesd vele azt!

Mutat
Elrejt