8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Találd meg a legszebb magyar meséket a MESKETE-n

Királylányok és hős lovagok

Minden lány egy kicsikét királylány / Minden Fiú kicsit hős lovag. / A Lány trónol Álomország trónján, / a Fiú képzel kardot és lovat. (Fodor Ákos)

A mesék kulcsfontosságúak a gyermeki képzelet fejlődéséhez, egyszerű módon mutatják be az emberekkel és a körülöttük lévő világgal kapcsolatos igazságokat, erkölcsi alapvetéseket. A mesék segítik megérteni a létezés értelmét, megmutatják a gyermekeknek, hogy mik azok a célok, mi az a helyes viselkedés és melyek a legfőbb erkölcsi normák. A valós világ és a mesebeli jelenségek kombinált ábrázolása pedig fejleszti a gondolkodást és a képzeletet. A mese ihletésű fantáziálás képessé teszi a gyerekeket arra, hogy új történeteket találjon ki, vagy a már ismert meséket saját maga átalakítsa, újragondolja.

 

meskete_blog_fejlesztem.hu

 

A mese fejleszt

A mesék hallgatása során a gyermekekre mélyen hat a mese tartalma és a képzeletük is fejlődik, új formákat ölt. A mesék hatással vannak a gyerekek érzelmi, fizikai és szellemi fejlődésére. A mesehallgatás során a gyerekek a maguk módján értik meg a művet és eközben gyakorolják a különálló események összekapcsolásának képességét. Ezzel párhuzamosan pedig fejlődik a koncentrációs képességük és a figyelmük, ami különösen fontos a tanulás szempontjából.

A képzelet minden gyermek életének nélkülözhetetlen eleme, mivel lehetővé teszi, hogy átlépjen a valós világ határain, így egy képzeletbeli időben és helyen találja magát. A fikció megtanítja a gyerekeket a jó és a rossz, az igazság és hazugság közötti különbségre, ennek köszönhetően a gyerekek könnyebben megtanulják az erkölcsi alapértékeket. Azért is fontos a mese a gyerekek életében, mert ezeken az elbeszéléseken keresztül értik meg, hogy kik is ők valójában, segít az identitásuk kialakításában. A jó karakterek lehetővé teszik a gyerekek számára, hogy azonosuljanak a jóval és elutasítsák a rosszat. A gyerekek együttéreznek az arra érdemes szereplőkkel, „részt vesznek” harcaikban, megtanulják, hogy vannak nehézségek, de ezekkel meg lehet küzdeni. A mesék világa határtalan, sőt, sok gyermek maga is ír rövidebb-hosszabb meséket.

 

Lehetőség a meseíróknak

Az ő meséiket is van lehetőség publikálni a meskete.hu oldalon, ahol közel ezer mese várja a látogatókat. A hazai hobbi és profi meseírók számára kínál megjelenési lehetőséget a meskete.hu, aminek megálmodója maga is mesekönyv-író, akinek hobbiprojektje folyamatosan fejlődik és bővül. Olyannyira, hogy hamarosan már prémium funkciók és webáruház is elérhetők lesznek és már tervezés alatt áll a tabletes és mobilos applikáció is, a még jobb felhasználói élményért. Ha valaki mesét keres, itt jó helyen jár, sok magyar meseíró itt szerez olvasottságot, rajongókat, nagyszerű lehetőség tehát a mesék publikálására.

 

meskete_blog_fejlesztem.hu

 

Több mint kétezer regisztrált taggal büszkélkedhetnek, és 100.000 meseolvasással, valamint 15 ezer írói profilmegtekintéssel. Ráadásul a feltöltött, több mint 1300 mese közül, több mint 200 hangosmeseként is elérhető, a regisztrált felhasználók pedig akár pdf-formátumban is le tudják tölteni őket. A Facebook-regisztráció pár másodperc csupán, és így a meseíró pályázaton, a szakmai zsűri mellett, Nekik is lehetőség van a közönségszavazásra.

 

A meseírók február 28-ig jelentkezhetnek a pályázatra, a résztvevők között havonta 3.000, 5.000 és 10.000 forint értékű könyvvásárlási utalványokat sorsolnak ki, a közönség által legjobbnak ítélt mesék pedig nyomtatott formában is megjelennek majd. A mesék mellett a blog-szekcióban mesés érdekességekről is olvashatunk. A meskete.hu egy kiváló megjelenési lehetőség az íróknak, és egy nagyszerű program az olvasóknak is.

 

Szerző: Vendég 2023.02.01.

 

Ez is érdekelhet

Így bátoríthatod gyermeked az olvasásra

Térbeli mesekönyvek – csoda a gyermeki agynak

 

Vízzel festhető színezőkönyv - Ismerd meg!

A vízzel festhető színezőkönyv maszatmentes szórakozásra ad lehetőséget, ez végtelen öröm a gyereknek és nyugalom az anyának. Ismerd meg a használatának előnyeit és vásárlóink kedvenc termékeit.

Hogyan segíthetsz gyermekednek a tanulásban?

A tanulás fontos része a gyermek fejlődésének, hiszen nemcsak tudást, hanem készségeket és képességeket is fejleszt. A tanulás azonban nem mindig megy könnyen, és sok gyermek küzd motivációs vagy koncentrációs problémákkal. Tudd meg, hogyan segíthetsz neki, hogy könnyebben vegye az akadályokat! Milyen tényezők nehezíthetik a tanulást?

Gyereknap 2023 | Gyermeknap története, gyereknapi ajándék ötletek, programajánló

A gyereknap lehetőséget ad számunkra, hogy kifejezzük szeretetünket és törődésünket a gyermekek felé és feleleveníthetjük gyermekkorunk emlékeit. Töltsétek Ti is együtt, programokkal, ajándékkal és szeretettel telve a gyereknapot 05.28-án. A bejegyzésben megismerheted a gyereknap történetét, programajánlót és ajándékötleteket gyűjtöttünk össze számodra.

Mi az a vasalható gyöngy? | A vasalható gyöngy fejlesztő hatásai

Tudtad, hogy a vasalható gyöngyökkel való játék nem csak nagyon mutatós eredménnyel jár, hanem csodás módon fejlesztheti gyermekedet? Hama vasalható gyöngyök a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek és felnőttek körében is. Ez az egyszerű kreatív játék segít a finommotoros képességek fejlesztésében, miközben lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy kifejezzék kreativitásukat és fantáziájukat.

Ismerd meg a Brainbox társasjátékot

A Brainbox egy szórakoztató memóriajáték, amelynek célja, hogy a kártyán látható információk közül minél többet megjegyezzünk 10 másodperc alatt. A játék remekül fejleszti a memóriát, hiszen a gyerkőcöknek és persze nekünk is a játékszabályok mellett a kártyákon lévő képek összes részletére is emlékezniük kell.

Kensho társasjáték ajánló

A Kensho magas minőségű társasjátékai kitűnő választás lehet azoknak a szülőknek, akik szeretnének minőségi időt tölteni gyerekeikkel. A társasjátékozás ösztönzi a kreativitást és a problémamegoldó képességet, miközben szórakoztató és érdekes kihívások elé állítja a játékosokat.

Találd meg a legszebb magyar meséket a MESKETE-n

A MESKETE.HU az első magyar, online közösségi gyerekmese portál, ahol profi meseszerzők és amatőr, hobbi írók osztják meg saját meséiket.

Alkosd meg Te is a saját láva lámpádat – Játék teszt

Régóta vártuk, hogy végre megalkothassuk a saját láva lámpánkat. Pillanatok alatt sikerült összerakni és eljött bekapcsoltuk! A sok-sok gyöngy azonnal mozgásba lendült és elkápráztatott minket a színek kavalkádja, a díszek ritmusos tánca.

Mutat
Elrejt