8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Fejlesztő játékok | Játékok, amelyek támogatják gyermeked fejlődését

Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke egészségesen és funkcionálisan nőne fel. Ez az oka annak, hogy a szülők megpróbálják gyermekeiket különféle tevékenységeknek kitenni, amelyek támogatják növekedésüket és fejlődésüket. Ennek egyik módja, ha játszunk velük. Sokféle fejlesztő játék létezik, amelyek különböző módon segíthetik gyermeked a növekedésben és a fejlődésben. Egyes játékok segíthetik a kognitív képességeinek fejlesztését, míg mások fizikai és motoros készségeinek fejlesztését. Az alábbiakban olyan játékokat mutatunk be, amelyek segítenek gyermeked kognitív és fizikai képességeinek fejlesztésében.

 

 

GONGE – kreatív tanulás 1966 óta | Fejlesztő játék

A GONGE-nál hisznek abban, hogy minden gyermek egyedi, és egyéni figyelmet érdemel, hogy segítse fejlődését játék közben. Emiatt termékeiket gondosan úgy tervezik, hogy kihívást jelentsenek a gyermekek fizikai korlátainak, fejlesszék kognitív képességeiket és ösztönözzék a szociális interakciót. A Gonge inspirálja és motiválja a gyerekeket a fizikai aktivitásra. Fejlesztő játékaik arra ösztönzik a gyerekeket, hogy kezdjenek el egyensúlyozni, mászni, kúszni, ugrálni, pörögni, lábujjhegyen járni, táncolni és fizikailag aktívan mozogni, amennyire csak a képzelet és a testfunkcióik engedik. Nézzünk pár ilyen játékot!

 

 

Gonge Egyensúlyozó Tölcsér | Fejlesztő játék

Amikor egy csecsemőt a karunkba ölelünk, vagy bölcsőben, babakocsiban ringatjuk, a gyermek gyakran megnyugszik. A ringató mozgás a vesztibuláris ingerlés gyengéd formája, amely nyugtató hatású. Az enyhe vesztibuláris ingerlés hatással van a testi és lelki egyensúlyra egyaránt. Egy Gonge Egyensúlyozó Tölcsér tehát egy remek fejlesztő játék, hisz segíthet megtalálni a békét mindkét szinten, és fejleszti az egyensúlyérzéket, az auditív észlelést és az emlékezetet is.

 

 

fejlesztő játék gonge egyensúlyozó tölcsér fejlesztem.hu

 

 

Gonge Lépőkő érzékelő korongok | Fejlesztő játék

A Gonge Lépőkő Érzékelő korongok a játékcsalád egyik legnépszerűbb tagja. Izgalmas fejlesztő játékra hívja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hisz nem csak kézzel, hanem lábbal meg kell tanulni érzékelni a körülöttünk lévő tárgyat! Helyezzétek a földre a nagy méretű korongokat, majd kössétek be az egyikőtök szemét. A bekötött szemű játékos feladata a következő: tapogassa ki a lábával a nagy méretű korong mintáját és keresse meg a zsákban az azonos mintázatú párját! A GONGE Lépőkő Érzékelő korongok fejlesztik az érzéki benyomások verbális leírásának képességét. Kiváló érzékelésfejlesztő játék, fejleszti a tapintást és az emlékező képességet is. Ahogy azt már megszokhattuk, a GONGE termékei újra és újra használható, a játék menete pedig gyermekünk életkorához igazítható.

 

fejlesztő játék gonge lépőkő érzékelő korong fejlesztem.hu

Gonge Rugalmas Karikák | Fejlesztő játék

A Gonge Rugalmas Karikái számtalan tevékenységhez használhatók, mint például körtánc, lábujjhegyen járás a gyűrűkben, gyűrűk egyensúlyozása a fejen, gyűrűkkel zsonglőrködés a karokon és lábakon, gyűrűk dobálása egymásnak, ugrálás gyűrűkkel a láb körül – a lehetőségek határtalanok. A gyűrűk spontán és strukturált tevékenységekben egyaránt használhatók játék, ritmika és gimnasztika során. Ez a fejlesztő játék alkalmas egyéni és közös tevékenységekre is és fejleszti a koncentrációt és egyensúlyérzéket.

 

fejlesztő játék gonge rugalmas karikák fejlesztem.hu

 

 

Böngéssz weboldalunkon számtalan fejlesztő játék és gyerek könyv között.

 

 

Ez is érdekelhet

GONGE fejlesztő játékok

Mozgásfejlesztő eszközök gyerekeknek | Egyensúlyozó tölcsér

Finommotorika, kézügyesség fejlődése gyermekkorban – Mikor mit tud…

 

Szerző: Andalik Patrícia 2023.02.07.

Hogyan segíthetsz gyermekednek a tanulásban?

A tanulás fontos része a gyermek fejlődésének, hiszen nemcsak tudást, hanem készségeket és képességeket is fejleszt. A tanulás azonban nem mindig megy könnyen, és sok gyermek küzd motivációs vagy koncentrációs problémákkal. Tudd meg, hogyan segíthetsz neki, hogy könnyebben vegye az akadályokat! Milyen tényezők nehezíthetik a tanulást?

Gyereknap 2023 | Gyermeknap története, gyereknapi ajándék ötletek, programajánló

A gyereknap lehetőséget ad számunkra, hogy kifejezzük szeretetünket és törődésünket a gyermekek felé és feleleveníthetjük gyermekkorunk emlékeit. Töltsétek Ti is együtt, programokkal, ajándékkal és szeretettel telve a gyereknapot 05.28-án. A bejegyzésben megismerheted a gyereknap történetét, programajánlót és ajándékötleteket gyűjtöttünk össze számodra.

Mi az a vasalható gyöngy? | A vasalható gyöngy fejlesztő hatásai

Tudtad, hogy a vasalható gyöngyökkel való játék nem csak nagyon mutatós eredménnyel jár, hanem csodás módon fejlesztheti gyermekedet? Hama vasalható gyöngyök a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek és felnőttek körében is. Ez az egyszerű kreatív játék segít a finommotoros képességek fejlesztésében, miközben lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy kifejezzék kreativitásukat és fantáziájukat.

Ismerd meg a Brainbox társasjátékot

A Brainbox egy szórakoztató memóriajáték, amelynek célja, hogy a kártyán látható információk közül minél többet megjegyezzünk 10 másodperc alatt. A játék remekül fejleszti a memóriát, hiszen a gyerkőcöknek és persze nekünk is a játékszabályok mellett a kártyákon lévő képek összes részletére is emlékezniük kell.

Kensho társasjáték ajánló

A Kensho magas minőségű társasjátékai kitűnő választás lehet azoknak a szülőknek, akik szeretnének minőségi időt tölteni gyerekeikkel. A társasjátékozás ösztönzi a kreativitást és a problémamegoldó képességet, miközben szórakoztató és érdekes kihívások elé állítja a játékosokat.

Találd meg a legszebb magyar meséket a MESKETE-n

A MESKETE.HU az első magyar, online közösségi gyerekmese portál, ahol profi meseszerzők és amatőr, hobbi írók osztják meg saját meséiket.

Alkosd meg Te is a saját láva lámpádat – Játék teszt

Régóta vártuk, hogy végre megalkothassuk a saját láva lámpánkat. Pillanatok alatt sikerült összerakni és eljött bekapcsoltuk! A sok-sok gyöngy azonnal mozgásba lendült és elkápráztatott minket a színek kavalkádja, a díszek ritmusos tánca.

Így bátoríthatod gyermeked az olvasásra

Egy kutatás szerint a mai gyerekek ritkábban olvasnak, mint bármely korábbi generáció, és kevésbé élvezik az olvasást, mint a múltban a fiatalok. Próbáld ki ezeket a tippeket, hogy bátorítsd gyermeked az olvasásra – és remélhetőleg meg is szerettesd vele azt!

Mutat
Elrejt