8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Alkosd meg Te is a saját láva lámpádat – Játék teszt

Régóta vártuk, hogy végre megalkothassuk a saját láva lámpánkat. A gyerekek imádják a kreatív játékokat, így azonnal óriási izgalommal forgatták a kezükben a színes dobozt. Teljesen elvarázsolta őket a sok szín és minta. Természetesen azonnal beindult a harc, hogy melyik dizájnt valósítsuk meg legelőször. Végül sikerült egyezségre jutnunk … és úgy döntöttünk, hogy ebben a nagy cidriben inkább egy flamingó társaságában vidulnánk fel. Így készült el a mi saját flamingós DIY láva lámpánk, a Canal Toystól.

 

Mi van a dobozban?

Mondanom se kell, hogy a több, mint 30 cm magas, mindenféle csajos színben és stílusban pompázó doboz levette a lábáról a 6,5 éves lányomat. Seperc alatt kibontottuk és alaposan átvizsgáltuk, hogy mit is tartalmaz a doboz: 1 db pink lámpatest, átlátszó dekorációs lapok: unikornis, hableány és flamingó mintával, gyöngyök és csillámok, víz színező folyadék, matricás lap és egy magyar nyelvű útmutató.

Blog -Canal_Toys_DIY_Láva_lámpa- fejlesztem.hu

 

A lámpa működtetéséhez szükséges elemeket a termék nem tartalmazza, de kisgyerekes család lévén tonnaszámra van itthon AA és AAA elem is. Ehhez a játékhoz 3 db „vékony” ceruza elemre volt szükség. Máris egy jó tanács: még az összeszerelés előtt rakjátok bele a lámpába az elemeket, hisz egy vízzel teli edényt nem túl szerencsés forgatni, még akkor sem, ha tuti biztos, hogy nem folyik ki.

 

Lááássunk hozzá!

Miután türelmesen kivárták a gyerekek, hogy átbogarásszam az útmutatót és első lépésként feltöltöttem a lámpatestet vízzel, ők nagy lendülettel beleborították az összes gyöngyöt és díszt.

Blog -Canal_Toys_DIY_Láva_lámpa- fejlesztem.hu

Gondolná az ember, hogy ne vigyük túlzásba, hisz a kevesebb néha több, miért is kellene a lámpát azonnal fél kiló dísszel feltölteni? Na de a gyerekek nem így működnek, ugye? 😊 Így történt, hogy a dobozban található összes gyöngy egy szempillantás alatt a vízben landolt.

Az útmutató alapján a következő lépés a víz színezése volt. Így néhány csepp zöld festéket adtunk az elegyünkhöz. Sajnos nem sokat változott a víz színe, így azt javasoljuk nektek, hogy legyetek bátrak a színező adagolásakor.

Blog -Canal_Toys_DIY_Láva_lámpa- fejlesztem.hu

Végül pedig jöhet a lámpa összeszerelése. Miután az összes alkatrész a helyére került, alig vártuk, hogy bekapcsolhassuk a menő lámpánkat. A talp és vízzel teli részt kell egymáson elfordítani ahhoz, hogy működésbe helyezzük a játékot. A sok-sok gyöngy azonnal mozgásba lendült és elkápráztatott minket a színek kavalkádja, a díszek ritmusos tánca.

YouTube video

 

Vélemény

Minden bizonnyal a Canal Toys Style 4 Ever DIY Láva lámpa tökéletes ajándék bármely iskolás kislánynak. Ez egy szuper játék, amelyhez nincs különösebben szükség kézügyességre vagy extra képzelőerőre. Biztos a siker és látványos az eredmény. A lámpa pár perc alatt megalkotható, sőt újra és újra összeállítható. Saját díszekkel, gyöngyökkel is feltudjátok tölteni, hogy még változatosabb végeredményt hozhassatok létre.

Ami a felnőtt szemét szúrhatja, az nem más, mint hogy a neve alapján ez egy láva lámpa, de ez max. lámpa és nem láva. Nem termelődik hő a lámpában, nincs benne olyan folyadék, amely erre a hőre reagálna. Így, ha láva lámpát keresel a 8 éves kislányod szobájába, ez nem lesz jó választás. De, ha eddig pont a hő riasztott el a beszerzéstől, akkor ez biztosan jó hír számodra.

Próbáljátok ki Ti is ezt a szuper csajos játékot és töltsetek el együtt vidám pillanatokat! Szerezz be te is egy a Canal Toys Style 4 Ever DIY Láva lámpát.

 

További kreatív játékokat itt találsz.

Ha kifejezetten a Canal Toys termékek érdekelnek, itt megtalálod.

 

Ez is érdekelhet

Fejlesztő kártyajátékok gyerekeknek

Egy szuper helyesírást fejlesztő játék | Helyesírás mágusa

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ünnepre hangolódás | Illatok, fények és emlékek

Egy mókuskerék az életünk. Egész évben rohanunk. A munkahelyre, az oviba, bevásárolni. Folytonosan hajszoljuk önmagunkat. Mindig új célokat kitűzve szeretnénk […]

Játékok gyerekeknek | Tippek nem csak a téli szünetre

Bőti Anikó gyógypedagógus pár izgalmas játékot mutat be, amivel nem csak a szórakozás, hanem a fejlődés is garantált. Játékok gyerekenek […]

Hangos könyvek | A gyermekfejlődés varázslatos eszközei

A modern technológia által kínált újabb és hatékonyabb módokon felfedezzük a tudást és szórakozást, a hangmodulos könyvek egyre inkább előtérbe […]

Mesevilág | Egy ovis mesés napirendje

Korán reggel ébredtem, nyitós vagyok, a héten Én fogadom a korán érkező gyerekeket. Egy átlagos nap ez is. Gyorsan összekészülődöm. Már […]

A gyermeki kíváncsiság | 5 tipp, hogy tartsd fent az érdeklődést

A kíváncsiság és az életen át tartó tanulás fejlesztése gyermekeinkben nem csak az iskolai teljesítményüket javítja, hanem hosszú távon is […]

Rugalmasság fejlesztése gyermekünknél

A modern világ gyors változásokkal és kihívásokkal teli, így elengedhetetlen, hogy gyermekeink rugalmasak legyenek az élet minden területén. A rugalmasság […]

Iskolakezdés | Mire van szüksége az első osztályba induló gyereknek?

Az iskolakezdés izgalmas időszak mind a gyermek, mind a szülők számára. Az első osztály megkezdése igazi mérföldkő, amely új lehetőségekkel és kihívásokkal jár. Gyermekednek szüksége van a megfelelő felkészültségre és eszközökre ahhoz, hogy sikeresen indulhasson el az iskolába vezető úton. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mire van szüksége az első osztályba, iskolába készülő gyereknek. Nem csak a megfelelő környezet kialakítása meghatározó, hanem az érzelmi támogatás is meghatározó szerepet játszik ebben az időszakban.

Kreatív benti játékok gyerekeknek az esős napokra

Abban bizonyára mindannyian egyetértünk, hogy az esős nyári napok kihívást jelentenek a kisgyerekes szülők számára. Hiszen szeretnénk, hogy az állandóan pörgő gyermekeket számukra megfelelő módon, aktívan kössük le a négy fal között is. És persze… az se hátrány, ha a TV és a váza is egyben megéli a nap végét. Szerencsére a számos olyan tevékenység van, amelyekkel szórakoztató és fejlesztő módon tölthetitek el ezeket az esős órákat. Ebben a cikkben bemutatunk néhány kreatív és játékos beltéri elfoglaltságot, amelyek garantáltan lekötik és örömteli pillanatokat szereznek a kisgyerekeknek és az anyukáknak egyaránt.

Mutat
Elrejt