8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Alkosd meg Te is a saját láva lámpádat – Játék teszt

Régóta vártuk, hogy végre megalkothassuk a saját láva lámpánkat. A gyerekek imádják a kreatív játékokat, így azonnal óriási izgalommal forgatták a kezükben a színes dobozt. Teljesen elvarázsolta őket a sok szín és minta. Természetesen azonnal beindult a harc, hogy melyik dizájnt valósítsuk meg legelőször. Végül sikerült egyezségre jutnunk … és úgy döntöttünk, hogy ebben a nagy cidriben inkább egy flamingó társaságában vidulnánk fel. Így készült el a mi saját flamingós DIY láva lámpánk, a Canal Toystól.

 

Mi van a dobozban?

Mondanom se kell, hogy a több, mint 30 cm magas, mindenféle csajos színben és stílusban pompázó doboz levette a lábáról a 6,5 éves lányomat. Seperc alatt kibontottuk és alaposan átvizsgáltuk, hogy mit is tartalmaz a doboz: 1 db pink lámpatest, átlátszó dekorációs lapok: unikornis, hableány és flamingó mintával, gyöngyök és csillámok, víz színező folyadék, matricás lap és egy magyar nyelvű útmutató.

Blog -Canal_Toys_DIY_Láva_lámpa- fejlesztem.hu

 

A lámpa működtetéséhez szükséges elemeket a termék nem tartalmazza, de kisgyerekes család lévén tonnaszámra van itthon AA és AAA elem is. Ehhez a játékhoz 3 db „vékony” ceruza elemre volt szükség. Máris egy jó tanács: még az összeszerelés előtt rakjátok bele a lámpába az elemeket, hisz egy vízzel teli edényt nem túl szerencsés forgatni, még akkor sem, ha tuti biztos, hogy nem folyik ki.

 

Lááássunk hozzá!

Miután türelmesen kivárták a gyerekek, hogy átbogarásszam az útmutatót és első lépésként feltöltöttem a lámpatestet vízzel, ők nagy lendülettel beleborították az összes gyöngyöt és díszt.

Blog -Canal_Toys_DIY_Láva_lámpa- fejlesztem.hu

Gondolná az ember, hogy ne vigyük túlzásba, hisz a kevesebb néha több, miért is kellene a lámpát azonnal fél kiló dísszel feltölteni? Na de a gyerekek nem így működnek, ugye? 😊 Így történt, hogy a dobozban található összes gyöngy egy szempillantás alatt a vízben landolt.

Az útmutató alapján a következő lépés a víz színezése volt. Így néhány csepp zöld festéket adtunk az elegyünkhöz. Sajnos nem sokat változott a víz színe, így azt javasoljuk nektek, hogy legyetek bátrak a színező adagolásakor.

Blog -Canal_Toys_DIY_Láva_lámpa- fejlesztem.hu

Végül pedig jöhet a lámpa összeszerelése. Miután az összes alkatrész a helyére került, alig vártuk, hogy bekapcsolhassuk a menő lámpánkat. A talp és vízzel teli részt kell egymáson elfordítani ahhoz, hogy működésbe helyezzük a játékot. A sok-sok gyöngy azonnal mozgásba lendült és elkápráztatott minket a színek kavalkádja, a díszek ritmusos tánca.

 

Vélemény

Minden bizonnyal a Canal Toys Style 4 Ever DIY Láva lámpa tökéletes ajándék bármely iskolás kislánynak. Ez egy szuper játék, amelyhez nincs különösebben szükség kézügyességre vagy extra képzelőerőre. Biztos a siker és látványos az eredmény. A lámpa pár perc alatt megalkotható, sőt újra és újra összeállítható. Saját díszekkel, gyöngyökkel is feltudjátok tölteni, hogy még változatosabb végeredményt hozhassatok létre.

Ami a felnőtt szemét szúrhatja, az nem más, mint hogy a neve alapján ez egy láva lámpa, de ez max. lámpa és nem láva. Nem termelődik hő a lámpában, nincs benne olyan folyadék, amely erre a hőre reagálna. Így, ha láva lámpát keresel a 8 éves kislányod szobájába, ez nem lesz jó választás. De, ha eddig pont a hő riasztott el a beszerzéstől, akkor ez biztosan jó hír számodra.

Próbáljátok ki Ti is ezt a szuper csajos játékot és töltsetek el együtt vidám pillanatokat! Szerezz be te is egy a Canal Toys Style 4 Ever DIY Láva lámpát.

 

További kreatív játékokat itt találsz.

Ha kifejezetten a Canal Toys termékek érdekelnek, itt megtalálod.

 

Ez is érdekelhet

Fejlesztő kártyajátékok gyerekeknek BLOG.

Fejleszd játékosan gyermeked helyesírását BLOG.

 

Szerző: Andalik Patrícia 2023.01.24.

Találd meg a legszebb magyar meséket a MESKETE-n

A MESKETE.HU az első magyar, online közösségi gyerekmese portál, ahol profi meseszerzők és amatőr, hobbi írók osztják meg saját meséiket.

Alkosd meg Te is a saját láva lámpádat – Játék teszt

Régóta vártuk, hogy végre megalkothassuk a saját láva lámpánkat. Pillanatok alatt sikerült összerakni és eljött bekapcsoltuk! A sok-sok gyöngy azonnal mozgásba lendült és elkápráztatott minket a színek kavalkádja, a díszek ritmusos tánca.

Így bátoríthatod gyermeked az olvasásra

Egy kutatás szerint a mai gyerekek ritkábban olvasnak, mint bármely korábbi generáció, és kevésbé élvezik az olvasást, mint a múltban a fiatalok. Próbáld ki ezeket a tippeket, hogy bátorítsd gyermeked az olvasásra – és remélhetőleg meg is szerettesd vele azt!

Fejlesztő játékok | Játékok, amelyek támogatják gyermeked fejlődését

A GONGE fejlesztő játékai kihívást jelentenek a gyermekek fizikai korlátainak, fejlesztik a kognitív képességeket és a szociális interakciót. Olvass az egyensúlyozó tölcsérről és további népszerű fejlesztő játékokról.

Térbeli mesekönyvek – csoda a gyermeki agynak

A mesehallgatás a kisgyermekek életének fontos része. A térbeli mesekönyvekkel a szülő-gyermek a kapcsolat még erősebbé válhat.

Mesekönyvektől az interaktív robotokig - Sárkányok minden mennyiségben

A Te gyermeked is sárkánymániás? Akkor ezek a sárkányos könyvek és játékok tökéletes képzeletindítók lehetnek számára.

A legjobb bűvész készletek gyerekeknek

Kisgyermeked ismerkedik a bűvészet világával és szeret új trükköket tanulni? Íme a legjobb bűvész készletek.

Adventi várakozás

A karácsonyt megelőző várakozási időszak az advent, amely a karácsony előtti negyedik vasárnapon kezdődik és Szenteste ér véget. Minden vasárnap egy újabb gyertyát gyújtunk meg, egészen a december 24-e előtti utolsó vasárnapig. Az adventi időszak kezdetén mindenki lázas készülődésbe kezd, feldíszítik a lakást, otthonunk minden pontját beborítja a karácsonyi dekoráció. Az utcán járva arra lehetünk […]

Mutat
Elrejt