8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Adventi várakozás

A karácsonyt megelőző várakozási időszak az advent, amely a karácsony előtti negyedik vasárnapon kezdődik és Szenteste ér véget. Minden vasárnap egy újabb gyertyát gyújtunk meg, egészen a december 24-e előtti utolsó vasárnapig.

Az adventi időszak kezdetén mindenki lázas készülődésbe kezd, feldíszítik a lakást, otthonunk minden pontját beborítja a karácsonyi dekoráció. Az utcán járva arra lehetünk figyelmesek, hogy sorra jelennek meg a környezetünkben a mindenféle színben és fényben pompázó ablakok, házak és kertek. Egészen hihetetlen, hogy három napja még a Mikulást vártuk a gyerekekkel, vasárnap pedig már a harmadik gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún.

Mindannyiunk vágya, hogy a nyugalom és a lelassulás időszaka legyen az advent. Ennek ellenére, könnyen az év egyik legstresszesebb időszakává válhat, ha a boltról boltra rohangálás, az ajándékok beszerzése, a takarítás, a lázas bevásárlás ördögi körébe kerültünk.

Adventi ünnepkör

Az advent szó a latin adventus szóból ered, amely jelentése „eljövetel”. A keresztény hívő emberek Jézus Krisztus születésére, az Úr eljövetelére készülődnek ebben az időszakban böjttel és imával.

 

Az adventi koszorú

Az advent jellegzetes szimbóluma az adventi koszorú, amelyen négy gyertya van, egy rózsaszín és három lila színű. A három lila gyertya a bűnbánathoz kapcsolódik, míg a rózsaszín gyertya az örömöt szimbolizálja. Minden gyertyának jelentése van a katolikus vallásban: hit, remény, öröm, szeretet. Minden vasárnap egy-egy gyertyát gyújtunk az adventi koszorún egészen aranyvasárnapig.

Ezüst vasárnap

Advent harmadik vasárnapja, az ezüstvasárnap, amely 2022-ben december 11-ére esik. Ez a karácsonyt megelőző utolsó előtti vasárnap. Ezüstvasárnap a hagyományok szerint a rózsaszín gyertyát gyújtjuk meg a koszorún, amely az örömöt szimbolizálja.

 

Ötletek az adventi időszakra

Az év ezen szakaszában minél több időt szeretnénk a családunkkal tölteni, talán már másra se vágyik az ember, mint az önfeledt közös játékra, mókára és kacagásra.

Összegyűjtöttük neked a legjobb ajánlatokat, hogy még szebbé tehesd az adventi várakozás időszakát.

Ha inkább kreatívkodni szerettek, akkor lapozd végig a kreatív játékkínálatunkat.

Az esti bekuckózáshoz ezeket a könyveket ajánljuk.

Nézz szét a meglepetés oldalon is, ahol sok-sok foglalkoztatót és színezőt találsz.

 

Szerző: Andalik Patrícia, 2022.12.09.

Vízzel festhető színezőkönyv - Ismerd meg!

A vízzel festhető színezőkönyv maszatmentes szórakozásra ad lehetőséget, ez végtelen öröm a gyereknek és nyugalom az anyának. Ismerd meg a használatának előnyeit és vásárlóink kedvenc termékeit.

Hogyan segíthetsz gyermekednek a tanulásban?

A tanulás fontos része a gyermek fejlődésének, hiszen nemcsak tudást, hanem készségeket és képességeket is fejleszt. A tanulás azonban nem mindig megy könnyen, és sok gyermek küzd motivációs vagy koncentrációs problémákkal. Tudd meg, hogyan segíthetsz neki, hogy könnyebben vegye az akadályokat! Milyen tényezők nehezíthetik a tanulást?

Gyereknap 2023 | Gyermeknap története, gyereknapi ajándék ötletek, programajánló

A gyereknap lehetőséget ad számunkra, hogy kifejezzük szeretetünket és törődésünket a gyermekek felé és feleleveníthetjük gyermekkorunk emlékeit. Töltsétek Ti is együtt, programokkal, ajándékkal és szeretettel telve a gyereknapot 05.28-án. A bejegyzésben megismerheted a gyereknap történetét, programajánlót és ajándékötleteket gyűjtöttünk össze számodra.

Mi az a vasalható gyöngy? | A vasalható gyöngy fejlesztő hatásai

Tudtad, hogy a vasalható gyöngyökkel való játék nem csak nagyon mutatós eredménnyel jár, hanem csodás módon fejlesztheti gyermekedet? Hama vasalható gyöngyök a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek és felnőttek körében is. Ez az egyszerű kreatív játék segít a finommotoros képességek fejlesztésében, miközben lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy kifejezzék kreativitásukat és fantáziájukat.

Ismerd meg a Brainbox társasjátékot

A Brainbox egy szórakoztató memóriajáték, amelynek célja, hogy a kártyán látható információk közül minél többet megjegyezzünk 10 másodperc alatt. A játék remekül fejleszti a memóriát, hiszen a gyerkőcöknek és persze nekünk is a játékszabályok mellett a kártyákon lévő képek összes részletére is emlékezniük kell.

Kensho társasjáték ajánló

A Kensho magas minőségű társasjátékai kitűnő választás lehet azoknak a szülőknek, akik szeretnének minőségi időt tölteni gyerekeikkel. A társasjátékozás ösztönzi a kreativitást és a problémamegoldó képességet, miközben szórakoztató és érdekes kihívások elé állítja a játékosokat.

Találd meg a legszebb magyar meséket a MESKETE-n

A MESKETE.HU az első magyar, online közösségi gyerekmese portál, ahol profi meseszerzők és amatőr, hobbi írók osztják meg saját meséiket.

Alkosd meg Te is a saját láva lámpádat – Játék teszt

Régóta vártuk, hogy végre megalkothassuk a saját láva lámpánkat. Pillanatok alatt sikerült összerakni és eljött bekapcsoltuk! A sok-sok gyöngy azonnal mozgásba lendült és elkápráztatott minket a színek kavalkádja, a díszek ritmusos tánca.

Mutat
Elrejt