8mb5ou78lx1tlvrfygmnzdmmoo49lt

Adventi várakozás

A karácsonyt megelőző várakozási időszak az advent, amely a karácsony előtti negyedik vasárnapon kezdődik és Szenteste ér véget. Minden vasárnap egy újabb gyertyát gyújtunk meg, egészen a december 24-e előtti utolsó vasárnapig.

Az adventi időszak kezdetén mindenki lázas készülődésbe kezd, feldíszítik a lakást, otthonunk minden pontját beborítja a karácsonyi dekoráció. Az utcán járva arra lehetünk figyelmesek, hogy sorra jelennek meg a környezetünkben a mindenféle színben és fényben pompázó ablakok, házak és kertek. Egészen hihetetlen, hogy három napja még a Mikulást vártuk a gyerekekkel, vasárnap pedig már a harmadik gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún.

Mindannyiunk vágya, hogy a nyugalom és a lelassulás időszaka legyen az advent. Ennek ellenére, könnyen az év egyik legstresszesebb időszakává válhat, ha a boltról boltra rohangálás, az ajándékok beszerzése, a takarítás, a lázas bevásárlás ördögi körébe kerültünk.

Adventi ünnepkör

Az advent szó a latin adventus szóból ered, amely jelentése „eljövetel”. A keresztény hívő emberek Jézus Krisztus születésére, az Úr eljövetelére készülődnek ebben az időszakban böjttel és imával.

 

Az adventi koszorú

Az advent jellegzetes szimbóluma az adventi koszorú, amelyen négy gyertya van, egy rózsaszín és három lila színű. A három lila gyertya a bűnbánathoz kapcsolódik, míg a rózsaszín gyertya az örömöt szimbolizálja. Minden gyertyának jelentése van a katolikus vallásban: hit, remény, öröm, szeretet. Minden vasárnap egy-egy gyertyát gyújtunk az adventi koszorún egészen aranyvasárnapig.

Ezüst vasárnap

Advent harmadik vasárnapja, az ezüstvasárnap, amely 2022-ben december 11-ére esik. Ez a karácsonyt megelőző utolsó előtti vasárnap. Ezüstvasárnap a hagyományok szerint a rózsaszín gyertyát gyújtjuk meg a koszorún, amely az örömöt szimbolizálja.

 

Ötletek az adventi időszakra

Az év ezen szakaszában minél több időt szeretnénk a családunkkal tölteni, talán már másra se vágyik az ember, mint az önfeledt közös játékra, mókára és kacagásra.

Összegyűjtöttük neked a legjobb ajánlatokat, hogy még szebbé tehesd az adventi várakozás időszakát.

Ha inkább kreatívkodni szerettek, akkor lapozd végig a kreatív játékkínálatunkat.

Az esti bekuckózáshoz ezeket a könyveket ajánljuk.

Nézz szét a meglepetés oldalon is, ahol sok-sok foglalkoztatót és színezőt találsz.

 

Szerző: Andalik Patrícia, 2022.12.09.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ünnepre hangolódás | Illatok, fények és emlékek

Egy mókuskerék az életünk. Egész évben rohanunk. A munkahelyre, az oviba, bevásárolni. Folytonosan hajszoljuk önmagunkat. Mindig új célokat kitűzve szeretnénk […]

Játékok gyerekeknek | Tippek nem csak a téli szünetre

Bőti Anikó gyógypedagógus pár izgalmas játékot mutat be, amivel nem csak a szórakozás, hanem a fejlődés is garantált. Játékok gyerekenek […]

Hangos könyvek | A gyermekfejlődés varázslatos eszközei

A modern technológia által kínált újabb és hatékonyabb módokon felfedezzük a tudást és szórakozást, a hangmodulos könyvek egyre inkább előtérbe […]

Mesevilág | Egy ovis mesés napirendje

Korán reggel ébredtem, nyitós vagyok, a héten Én fogadom a korán érkező gyerekeket. Egy átlagos nap ez is. Gyorsan összekészülődöm. Már […]

A gyermeki kíváncsiság | 5 tipp, hogy tartsd fent az érdeklődést

A kíváncsiság és az életen át tartó tanulás fejlesztése gyermekeinkben nem csak az iskolai teljesítményüket javítja, hanem hosszú távon is […]

Rugalmasság fejlesztése gyermekünknél

A modern világ gyors változásokkal és kihívásokkal teli, így elengedhetetlen, hogy gyermekeink rugalmasak legyenek az élet minden területén. A rugalmasság […]

Iskolakezdés | Mire van szüksége az első osztályba induló gyereknek?

Az iskolakezdés izgalmas időszak mind a gyermek, mind a szülők számára. Az első osztály megkezdése igazi mérföldkő, amely új lehetőségekkel és kihívásokkal jár. Gyermekednek szüksége van a megfelelő felkészültségre és eszközökre ahhoz, hogy sikeresen indulhasson el az iskolába vezető úton. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mire van szüksége az első osztályba, iskolába készülő gyereknek. Nem csak a megfelelő környezet kialakítása meghatározó, hanem az érzelmi támogatás is meghatározó szerepet játszik ebben az időszakban.

Kreatív benti játékok gyerekeknek az esős napokra

Abban bizonyára mindannyian egyetértünk, hogy az esős nyári napok kihívást jelentenek a kisgyerekes szülők számára. Hiszen szeretnénk, hogy az állandóan pörgő gyermekeket számukra megfelelő módon, aktívan kössük le a négy fal között is. És persze… az se hátrány, ha a TV és a váza is egyben megéli a nap végét. Szerencsére a számos olyan tevékenység van, amelyekkel szórakoztató és fejlesztő módon tölthetitek el ezeket az esős órákat. Ebben a cikkben bemutatunk néhány kreatív és játékos beltéri elfoglaltságot, amelyek garantáltan lekötik és örömteli pillanatokat szereznek a kisgyerekeknek és az anyukáknak egyaránt.

Mutat
Elrejt